Onderwijs Merces Header

Jij wilt je toch ook kunnen focussen op het organiseren van onderwijs?

Als onderwijsinstelling is het van groot belang om je te kunnen richten op je kernactiviteiten en je belangrijkste ondersteunende processen zo efficiënt mogelijk te regelen. Binnen die kernactiviteiten merken je grootste belanghebbenden, zoals leerlingen, studenten en ouders & verzorgers, dat je voor hen relevante waarde creëert.  
 
Jouw kernactiviteiten profiteren op hun beurt weer van de meerwaarde en de samenhang van de verschillende onderdelen in jouw bedrijfsvoering, bijvoorbeeld doordat het gebruik van de financiële middelen, de beschikbare ICT en de personeelsbezetting, perfect zijn afgestemd op jouw doelen en ambities. Merces biedt precies hier dé oplossing: wij zijn gespecialiseerd in HR, Salaris en Finance in de onderwijssector en geven met onze op maat gemaakte oplossingen een boost aan samenspel tussen deze disciplines en het gezamenlijke resultaat.

Hoe we ondersteunen bij jouw vraagstukken

Personeelsbehoud in het onderwijs

Het bieden van een werkomgeving waarin docenten zich gewaardeerd en ondersteund voelen, is cruciaal om docenten gemotiveerd en betrokken te houden. Onze HR Businesspartners hebben expertise in het ontwikkelen van programma’s die gericht zijn op de groei en ontwikkeling van docenten. Ze kunnen helpen bij het implementeren van mentorprogramma’s, professionele ontwikkelingsprogramma’s en loopbaantrajecten, waardoor docenten de kans krijgen om te groeien en hun vaardigheden voortdurend te verbeteren. Dit draagt niet alleen bij aan de professionele groei van docenten, maar ook aan de kwaliteit van het onderwijs dat wordt geboden.

Personeelsbehoud onderwijs Merces
AO/IB in het onderwijs

AO/IB in het onderwijs

In het onderwijs is een efficiënte en effectieve administratieve organisatie en interne beheersing van groot belang. Het waarborgen van transparantie, naleving van regelgeving en het minimaliseren van risico’s zijn cruciale aspecten om een goed functionerende onderwijsinstelling te garanderen. Onze specialisten op het gebied van Administratieve Organisatie en Interne Beheersing (AO/IB) kunnen je ondersteunen bij het optimaliseren van processen, het identificeren van verbetermogelijkheden en het versterken van de interne controle.

Data uitwisseling

Het verzamelen, analyseren en delen van gegevens is essentieel om inzicht te krijgen in de voortgang en behoeften van studenten, het monitoren van prestaties en het nemen van datagestuurde beslissingen. Onze IT-experts begrijpen het belang van veilige en efficiënte data-uitwisseling en kunnen helpen bij het implementeren van systemen die voldoen aan de geldende privacy- en beveiligingsnormen. Ze kunnen adviseren over de selectie en integratie van leerlinginformatiesystemen, gegevensbeheertools en dashboards voor datavisualisatie, waardoor je in staat bent om waardevolle inzichten te verkrijgen en te delen met relevante belanghebbenden.

Data uitwisseling Onderwijs

Relevante artikelen

Beleidsrijk begroten

Beleidsrijk begroten

Al enige tijd wordt er gesproken over beleidsrijk begroten binnen het onderwijs. Begin 2019 werd door het Ministerie van OCW…
Startende docenten binnenhouden

Nieuwe medewerkers, hoe houd je ze binnen?

Bij de huidige krapte op de arbeidsmarkt zijn nieuwe docenten lastig te vinden. Werving kost veel tijd en geld. Maar…
Ziek zijn kopje koffie

Ziek zijn en toch een kopje koffie komen drinken op je werk

Ziek zijn is vervelend. Voor de werknemer zelf en voor de school die een waardevolle kracht moet missen. In het…
Software voor het onderwijs

Software en ICT-ondersteuning voor het onderwijs

Bij Merces ondersteunen wij onderwijsorganisaties op diverse ICT-gebieden. Dit doen we bijvoorbeeld met onze servicedesk, interim specialisten en diverse typen software. We gebruiken de geavanceerde softwareoplossingen van onze partners, die eenvoudig te integreren zijn met de bestaande systemen van jouw organisatie. Dat zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de administratieve lasten en een toename van de efficiëntie binnen de organisatie.

Met een scherpe blik kijken onze deskundige adviseurs naar invloeden van de veranderende omgeving en de eisen die deze stelt aan jouw organisatie en de inrichting van beleid, processen en systemen. Ze beoordelen continu welke oplossing het best bij jou past op dat moment. In het onderwijs maken we veelvuldig gebruik van AFAS, HR2day, Visma.net en Recruitee om zaken op orde te krijgen. Meer weten over deze software?

Personeels- en salarisadministratie in het onderwijs

Merces is een bevlogen partner op het gebied van personeels- en salarisadministratie. Met meer dan 20 jaar ervaring in onder andere de onderwijssector hebben wij altijd een geschikte oplossing in huis. Wij verzorgen alle werkzaamheden die resulteren in een zorgvuldige en complete personeels- en salarisadministratie. Zo zorgen wij bijvoorbeeld voor het uitbetalen van het juiste salaris, de bijbehorende afdrachten en wettelijke verplichte documenten.

Onderwijs personeelsadministratie
Onderwijs interim

Interimfuncties in het onderwijs

Heb je op de korte termijn extra handen nodig in je onderwijsorganisatie? Geen probleem! Wij weten als geen ander hoe moeilijk het is voor onderwijssectoren om inzetbare medewerkers met kennis te vinden. Daarom zijn onze collega’s ook jouw collega’s – met flexibiliteit, kennis en ervaring biedt Merces interim ondersteuning in het onderwijs. Bij Merces vind je interim invulling voor veel verschillende rollen, zoals een HR manager, HR business partner, HR adviseur, proces consultant, finance manager, hoofd administratie, controller of financieel medewerker. 

Kennis maken?

Merces biedt een complete oplossing voor jouw HR, Salaris en Finance, waardoor jij je kunt concentreren op het belangrijkste: het bieden van kwalitatief hoogwaardig onderwijs. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw onderwijsinstelling kunnen betekenen!

Liever even bellen?

Maikel Merces

Maikel van den Bosch

Neem contact op met Maikel, onze commercieel manager. Hij staat je graag te woord!