Merces Duurzaamheid

Bij Merces nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de wereld van morgen. Door onze initiatieven dragen wij bij aan een betere wereld. Deze duurzaamheidspagina is work in progress. We blijven onze doelen jaarlijks bijstellen. Lees hier mee over onze ambities en kom regelmatig terug voor updates van onze ontwikkelingen.

Onze doelen voor 2024

1000 bomen
planten

Verduurzamen
reisbewegingen

Vergroten elektrisch
wagenpark

Laatste updates

Duurzame doelen

Duurzame doelen voor 2024

Onderwerpen waar wij al volop op inzetten zijn het verzorgen van een duurzaam kantoor en een elektrisch wagenpark voor onze medewerkers. Daarnaast zijn wij trotste Business Supporter van het WWF en plaatsen wij jaarlijks 1000 bomen in het Atlantisch regenwoud! Daarnaast maken wij veelal gebruik van herbruikbaar kantoormateriaal.

Een onderwerp waar wij in 2024 op willen inzetten is het verduurzamen van de reisbeweging van onze medewerkers. Dit gaan wij doen door elektrische fietsen aan te bieden in een fietsplan, en door het voordeliger en makkelijker te maken om met het openbaar vervoer te reizen.

Merces Stelvio duurzaamheid

Bergbeklimmen voor het goede doel

Ons team van sportieve collega’s trainde voor het beklimmen van de Stelvio in Italië op 2 september en dat deden ze niet zo maar. Het doel van deze klim is om het Center for Personalized Cancer Treatment te steunen. Zoals de naam al suggereert, streeft het CPCT naar op maat gemaakte behandelplannen voor kankerpatiënten om de kans op genezing te vergroten en de bijwerkingen te beperken. Met behulp van onze sponsoren heeft ons team een bedrag weten op te halen van meer dan € 13.000. Bedankt daarvoor!

WWF Business Supporter duurzaamheid

Onze impact op de natuur

Merces is nauw betrokken bij organisaties met een maatschappelijke rol waardoor we ons bewust zijn van de impact die wij met ons team kunnen maken, zowel binnen als buiten ons vakgebied. We steunen jaarlijks verschillende goede doelen met uiteenlopende maatschappelijke doelstellingen. Daarnaast gaan we bewust om met onze ecologische voetafdruk en de impact die het maakt op de natuur en het klimaat. Hoewel bewustwording de eerste stap is, is dat niet waar je het verschil mee maakt. Daarom heeft Merces zich aangesloten bij het WWF als Business Supporter en doneren we jaarlijks 1000 bomen aan het Atlantisch regenwoud!