IT en Digitalisering

Technologie heeft zich stevig gevestigd in de moderne bedrijfsvoering. Overal toegang tot jouw gegevens via een app, tablet of browser zonder tussenkomst van complexe verbindingen. Realtime inzicht in de status van wijzigingen, het automatisch verwerken van declaraties en facturen en efficiënt contracten tekenen, zijn niet meer weg te denken uit een hedendaagse professionele werkomgeving. Daarbij willen we onderwerpen als dubbele invoer, Excellijstjes en e-mails met verzoeken al helemaal niet meer voorbij zien komen. 

Thema’s

IT Digitalisering & implementatie

Digitalisering & implementatie


Moderne softwareoplossingen zijn een perfect vliegwiel voor iedere organisatie die vooruitgang nastreeft. Door je beleid en processen te vertalen in digitale oplossingen geef je jouw organisatie een boost.

Vaak komt de digitaliseringsopdracht er extra bij, bovenop je eigen werk. Deze taak vraagt grondige functioneel technische kennis van de applicaties en een specifiek vermogen om functionele wensen te vertalen in systeemparameters. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Onze Applicatie Specialisten komen er juist voor uit hun bed!

Dashboard en analytics

Dashboard & Analytics


Slimme tools, mooie rapporten en gelikte dashboards alleen volstaan niet. Informatie is pas echt effectief als het gemakkelijk gebruikt kan worden door alle doelgroepen.

Door de juiste inzet van Business Intelligence & Analytics software helpen we organisaties om de beschikbare gegevens om te zetten in informatie waarmee de besluitvorming ondersteund kan worden.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Data integratie en IAM

Data-integratie en IAM


Naast dat dubbele invoer van gegevens een tijdrovende activiteit is, vergroot het ook nog eens het risico op fouten in de dataverwerking. Of het onnodig actief laten staan van gebruikersaccounts en de daarbij behorende licenties. Door vanuit één centrale bron -vaak is dat de HR-applicatie- gegevens te verwerken, elimineren we het risico dat gegevens te laat of onjuist overgenomen worden.

Meer weten over welke winst onze collega’s weten te behalen?

Klantsuccessen

Eigenaarschap is één van de drie pijlers waarop wij bij OOZ bouwen aan goed onderwijs. We geven medewerkers de ruimte, maar verwachten ook dat zij verantwoordelijkheid nemen. Ook als het gaat om HR-zaken, zoals het registreren van een verzuimmelding of het doorgeven van een mutatie. Met een goede ondersteuning van Merces hebben wij ons HR2day-platform zo ingericht dat deze het eigenaarschap van eenieder maximaal faciliteert.

Tessa van Belle
, OOZ
PCBO Zuid-Rotterdam logo

Ieder bestuur van een onderwijsorganisatie heeft nu en in de toekomst een uitdaging om te voldoen aan veiligheids- en privacy eisen die aan organisaties worden gesteld. Merces hielp ons het toegangsbeheer binnen ons IT-landschap verder aan te scherpen door het personeelsysteem HR2day te integreren met Microsoft 365 Azure AD. Door deze integratie liggen veiligheidsgevoelige handelingen vast in geautomatiseerde en geborgen workflows. “Het is beter een kleine stap te zetten dan terug te struikelen” was de approach in dit project en dat is mij goed bevallen.

Maarten Munning
, PCBO Rotterdam-Zuid

We hadden de kennis al in huis om het Identity Acces Management in eigen beheer te houden, maar met een stukje maatwerk van Merces konden we hierin een optimalisatieslag aanbrengen zonder dat we daarvoor een abonnementsservice moesten aanschaffen. Merces heeft ons ondersteund door een dataflow te realiseren tussen HR2day en (Azure) Active Directory om gegevens te vergelijken waaruit acties volgen. Vervolgens hebben wij deze bron gebruikt om met onze beschikbare kennis een Power Automate Flow te realiseren om de wijzigingen in Active Directory door te voeren. Door deze automatisering worden de wijziging vanuit HR2day automatisch verwerkt in Active Directory met de betreffende autorisatie. Daarnaast is er ook een koppeling gemaakt tussen HR2day en Dynamics 365 voor het automatisch aanmaken en onderhouden van resources, maar ook van tarieven.

Davy Thomaes
, Moore DRV
Meerderweert

Gedurende onze jarenlange samenwerking met Merces hebben we ervaren hoe betrokken deskundigen meedenken over het vertalen van onze behoeften naar een praktische software inrichting. De op maat gemaakte trainingen sloten daar vervolgens goed op aan, waardoor we beter geïnformeerde stappen kunnen zetten voor de toekomst. Daarnaast is de snelle terugkoppeling bij vragen bijzonder opvallend.

Onze directie heeft alle informatie inzichtelijk in beeld om de juiste beslissingen te kunnen nemen voor onze scholen.

Luc Mintjens - Hoofd bedrijfsvoering
, Meerderweert

Software

Bij Merces ondersteunen wij diverse salaris- en financiële systemen. Dit doen we met onze servicedesk, interim salaris- en HR specialisten. Zo werken we met verschillende typen software die bij onze werkzaamheden passen. Onze favorieten? HR2day en Visma.net Financials! Ben je op zoek naar informatiemanagement software specifiek voor het onderwijs? Dan raden we Accesso aan!

Verder werken we met én bieden we ondersteuning bij software van derden, zoals Spendcloud en Capisci.
Spendcloud biedt één volledige oplossing voor alle zakelijke uitgaven. Capisci biedt planning en control in het onderwijs.

Software HR2day

HR2day

Complete HR/Payroll software en service voor vandaag en morgen.

AFAS software

AFAS

Eén geïntegreerde ERP-oplossing voor je bedrijfsvoering.

IT Digitalisering Consultants

Consultants voor jouw implementatie- of connectiviteitsvraagstuk

Tijdelijk behoefte aan een paar extra handen in jouw implementatie of IT-team? Dat kan! Wij weten als geen ander dat het voor organisaties in de zorg en onderwijssectoren lastig is om snel inzetbare medewerkers te vinden met de juiste kennis van de gebruikte softwareplatformen. Bij Merces vind je consultants met kennis van HR2day, Recruitee, Exact Globe, Visma.net en veelgebruikte Microsoft oplossingen zoals MS Azure, MS Power Automate en MS Dynamics. Boost de workforce van jouw organisatie met Merces!

Bob Faessen IT Digitalisering Merces

Over Bob Faessen

Heb jij deze zaken al op orde? Mijn team en ik staan te springen om ook een boost te geven aan de digitale transformatie van jouw organisatie. 
 
Onze aanpak kenmerkt zich door het mee denken, maar om ook een kritische vraag te durven stellen. Zo geven wij een passend advies en dragen we bij aan oplossingen die ook daadwerkelijk iets bijdragen aan de dagelijkse bedrijfsvoering. 

Kennismaken?

Merces helpt en ontzorgt tijdens jouw IT & Digitalisatieproces. Zo kan jij je concentreren op de zaken die er voor jouw organisatie toe doen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen!

Liever even bellen?

Joyce

Joyce Damman

Neem contact op met Joyce, onze Klant Succes Manager. Ze staat je graag te woord!