Zorg Merces header

Jij wilt je toch ook kunnen focussen op het organiseren van de zorg?

Vanuit onze betrokkenheid om de zorg te verbeteren, zetten wij ons in om jouw organisatie de beste ondersteuning te bieden om de belangrijkste ondersteunende processen zo efficiënt mogelijk te regelen. Hoe soepeler dit loopt, hoe beter jouw professionals in staat zijn om de randzaken te vergeten en de beste zorg te bieden aan jouw cliënten en patiënten. Zorg die, zoals we allemaal meer dan ooit gemerkt hebben, immens belangrijk is.

Hoe we ondersteunen bij jouw vraagstukken

HR Businesspartners in de zorg

Personeelszaken in de zorg beperken zich al lang niet meer tot administratie. Zeker in deze tijd, waarin het door personeelstekort voor iedere zorginstelling moeilijk is om voldoende gekwalificeerde handen aan het bed te krijgen. Aandacht voor ontwikkeling, talenten en vitaliteit van medewerkers is cruciaal en geeft een boost aan jouw relevantie als werkgever voor nieuw en zittend personeel. Onze HR Businesspartners helpen je graag tijdens piekperiodes, transities of speciale HR-projecten. 

Merces HR Businesspartners zorg
Merces Adviseur integratievraagstukken zorg

Adviseur bij integratievraagstukken in de zorg

Technologie heeft zich stevig gevestigd in de moderne bedrijfsvoering van de zorg. Toch zien we maar al te vaak een versnipperd applicatielandschap, met systemen die onderling niet of gebrekkig met elkaar communiceren. Als gesprekspartner denken we mee en vragen we door, op zoek naar kansen om te verbeteren. We ondersteunen daarbij op diensten van derden, maar bieden ook de realisatie van eigen schaalbare oplossingen via het Microsoft Power Platform aan 

Verzuimbeheersing in de zorg

De zorg kent een stijgend ziekteverzuim, met name langdurig ziekteverzuim. Onze specialisten helpen met het analyseren van het verzuim binnen jouw zorgorganisatie en kijken wat nodig is om dit verzuim terug te brengen. Wij geven ondersteuning op het gehele verzuimproces. Van de ziek- en betermelding tot het inzetten van de juiste begeleiding van de werknemer samen met de bedrijfsarts. Met preventieve maatregelen ter verbetering van vitaliteit in de zorg helpen we je om toekomstig ziekteverzuim te voorkomen. 

Verzuimbeheersing in de zorg

Relevante artikelen

Vitaliteit vergroten

7 Tips om de vitaliteit van medewerkers te vergroten

Goede vitaliteit leidt tot meer motivatie en werkplezier. Medewerkers worden productiever en voelen zich meer betrokken. Daarnaast heeft het een…
Formatieplanning

Formatieplanning en strategische personeelsplanning

Hoewel het niet ideaal is, zijn we gewend dat de verschillende disciplines binnen een organisatie zich voornamelijk op hun eigen…
Breng het verzuimpercentage omlaag

Breng het verzuimpercentage in jouw organisatie structureel omlaag

Met een gemiddeld verzuim van 6,5% in 2022 is het voor onderwijsorganisaties een enorme uitdaging om het verzuim omlaag te…
Software voor de zorg

Software en ICT-ondersteuning voor de zorg

Bij Merces ondersteunen wij zorgorganisaties op diverse ICT-gebieden. Dit doen wij bijvoorbeeld met onze servicedesk, interim- specialisten en diverse typen software. We gebruiken de geavanceerde softwareoplossingen van onze partners, die eenvoudig te integreren zijn met de bestaande systemen van jouw organisatie. Dat zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de administratieve lasten en een toename van de efficiëntie binnen de organisatie.

Met een scherpe blik kijken onze deskundige adviseurs naar invloeden van de veranderende omgeving en de eisen die deze stelt aan jouw organisatie en de inrichting van beleid, processen en systemen. Ze beoordelen continu welke oplossing het best bij jou past op dat moment. In de zorg maken we veelvuldig gebruik van AFAS, HR2day en Recruitee om zaken op orde te krijgen. Meer weten over deze software?

Personeels- en salarisadministratie in de zorg

Merces heeft meer dan 20 jaar ervaring in het ondersteunen van bij allerlei administratieve zaken. Dit doen wij onder andere op het gebied van personeels- en salarisadministratie. Door ons brede aanbod en vele jaren ervaring hebben wij altijd een geschikte oplossing in huis. Wij verzorgen alle werkzaamheden die resulteren in een zorgvuldige en complete personeels- en salarisadministratie. Zo zorgen wij bijvoorbeeld voor het zorgvuldig verwerken van salarissen, opstellen van arbeidscontracten, verlof- en verzuimregistratie en personeelsdossiers. 

Personeels salarisadministratie zorg
Interim zorg

Interimfuncties in de zorg

Heb je op de korte termijn extra handen nodig in je zorgorganisatie? Geen probleem! Wij begrijpen als geen ander dat het erg lastig kan zijn om op korte termijn inzetbare medewerkers te vinden. Bij Merces zijn onze collega’s ook jouw collega’s. Wij bieden medewerkers met flexibiliteit, kennis en veel ervaring. Zo bieden wij interim ondersteuning in de zorg voor rollen zoals HR manager, HR business partner, HR adviseur, proces consultant, finance manager, hoofd administratie, controller en financieel medewerker.

Kennis maken?

Merces biedt een complete oplossing voor jouw HR, Salaris en Finance, waardoor jij je kunt concentreren op het belangrijkste: het bieden van de beste zorg voor jouw cliënt of patiënt. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw zorginstelling kunnen betekenen!

Liever even bellen?

Maikel Merces

Maikel van den Bosch

Neem contact op met Maikel, onze commercieel manager. Hij staat je graag te woord!