Finance

Goed financieel management is van cruciaal belang voor iedere organisatie. Hoe financieel gezonder, hoe beter jouw organisatie in staat is om financiële tegenvallers op te vangen en de langdurige operationele activiteiten te ondersteunen. Het helpt je de middelen beschikbaar te maken om de missie na te streven en de doelen van jouw organisatie te bereiken. 

Thema’s

Finance Planning en Control

Interim Finance


Ons team met interim professionals biedt een oplossing voor al je bezettingsuitdagingen binnen de Finance functies. Of het nu gaat om een project dat specifieke kennis en expertise vraagt, een piek in het werk of tijdelijke invulling van een vacature of ziektevervanging. Onze interim professionals blikken met een frisse kritische kijk op de organisatie en nemen een flinke dosis enthousiasme voor hun vak en de sector mee.

Finance consultancy

Finance consultancy en projecten


Ontdek hoe Planning & Control jouw organisatie kan helpen om financiële middelen optimaal te benutten, kosten te beheersen en doelstellingen te behalen. Bij Merces staan onze consultants klaar om jou te helpen bij het implementeren van een solide basis en het optimaliseren van jouw Planning & Control-cyclus. We pakken ook zonder probleem deelstappen van deze cyclus voor je op, zoals de realisatie van een begroting of jaarrekening.

Financial accounting services

Financial accounting services


Ontdek hoe onze FA services zorgen voor een solide financiële basis voor jouw organisatie. Of je nu je financiële administratie in eigen beheer wilt doen of wilt uitbesteden, wij zorgen dat het fundament op orde is en voldoet aan de wettelijke vereisten en regelgeving op het gebied van financiën en accounting. Met de juiste rapportage bieden we transparantie aan interne en externe stakeholders en ondersteunen bij het maken belangrijke beslissingen.

Klantsuccessen

Ingestoken vanwege een tijdelijk tekort aan resources hebben wij Merces gevraagd of een van hun interim controllers onze begroting kan verzorgen. Dat is uitstekend bevallen. We hebben onze modellen geoptimaliseerd en de leesbaarheid van de financiële output voor de RvT en MR verbeterd. Dat zijn mooie stappen vooruit waar we nog jaren profijt van hebben.

Daniel van der Geest
, VCO Harderwijk

Wij willen graag grip op de toekomst als het gaat om de kwalitatieve en kwantitatieve personele bezetting. Daarom zijn wij onder begeleiding van Merces aan de slag gegaan met de ontwikkeling van Strategische Personeelsplanning (SPP). Ik ben zeer tevreden over de begeleiding en de mate waarin dit project mijn medewerkers tot leren aanzet. Mooi om te zien!

Bonna Roos
, Prodas

Eigenaarschap is één van de drie pijlers waarop wij bij OOZ bouwen aan goed onderwijs. We geven medewerkers de ruimte, maar verwachten ook dat zij verantwoordelijkheid nemen. Ook als het gaat om HR-zaken, zoals het registreren van een verzuimmelding of het doorgeven van een mutatie. Met een goede ondersteuning van Merces hebben wij ons HR2day-platform zo ingericht dat deze het eigenaarschap van eenieder maximaal faciliteert.

Tessa van Belle
, OOZ

Boost je Finance met AFAS of Visma.net Financials

Goede softwareoplossingen zijn niet langer een luxe, maar een absolute noodzaak. De juiste oplossing is onmisbaar voor de groei en het succes van jouw financiële afdeling. Ze helpen je de efficiëntie van je processen te verbeteren, de productiviteit van het team te verhogen, je overhead te verlagen en jouw organisatie een voordeel te bieden ten opzichte van de concurrentie in jouw sector.

Zijn jouw financiële processen toe aan een boost? Kies dan voor de oplossing van onze softwarepartners AFAS of Visma.net Financials. Deze oplossingen bieden je de modernste technologie, zijn flexibel te configureren tegen relatief lage kosten en blinken uit in gebruiksgemak. Lees meer over de kansen die deze oplossingen jouw organisatie te bieden hebben!

Boost je Finance
Interim professionals Finance

Interim professionals voor Finance

Met spoed vervanging nodig of tijdelijk behoefte aan een paar extra handen in jouw Finance team? Dat kan! Wij weten als geen ander dat het voor organisaties in de zorg en onderwijssectoren lastig is om snel inzetbare medewerkers te vinden met de juiste kennis. Daarom zijn onze collega’s ook jouw collega’s – met flexibiliteit, kennis en ervaring biedt Merces interim ondersteuning aan organisaties die tijdelijk behoefte hebben aan extra capaciteit of competenties. Bij Merces vind je jouw interim invulling in rollen zoals die van Finance Manager, Controller, Hoofd Administratie, Proces Consultant en Financieel Medewerker. Boost de workforce van jouw organisatie met Merces!

Bert

Over Bert van Enk

Heb jij al deze zaken op orde? Mijn team en ik staan te springen om ook jouw organisatie een boost te geven aan de ontwikkeling van het financiële management. Onze aanpak kenmerkt zich door vakmanschap, verbinden en vertrouwen. Iedere specialist kan een beroep doen op een team van collega-specialisten. We zoeken verbinding met de mensen, we zijn onderdeel van het team, we functioneren als een collega – mét een plus. De basis voor deze relatie is vertrouwen. We stellen ons open, eerlijk en kwetsbaar op. We ontvangen en geven graag feedback. Op inhoud en proces, ook als we het even niet weten. Samen creëren we de optimale uitkomst. 

Kennismaken?

Merces biedt een complete oplossing voor jouw HR, Salaris en Finance. Zo kan jij je concentreren op de zaken die er voor jouw organisatie toe doen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen!

Liever even bellen?

Maikel Merces

Maikel van den Bosch

Neem contact op met Maikel, onze commercieel manager. Hij staat je graag te woord!