AFAS software

De software van AFAS biedt je één geïntegreerde ERP-oplossing voor de digitalisering en automatisering van je bedrijfsvoering. Zo kun je al je processen vanuit 1 centrale software oplossing regelen. Alle processen worden geautomatiseerd, van payroll en financiën tot alle in- door- en uitstroomprocessen van HR. Alle data van HR, Salaris en Finance staat altijd op een plek en is actueel. Gebruikers hoeven niet te switchen tussen verschillende systemen.

Merces is een partner van AFAS. Hieronder leer je meer over de kansen die de geïntegreerde oplossing van AFAS jouw organisatie biedt.

Functionaliteiten van AFAS

Eén geïntegreerde ERP-oplossing

Werken in losstaande pakketten maakt het vaak lastig om ‘in control’ te blijven. In de standaard ERP-software van AFAS zijn HRM & Payroll en Finance samengebracht onder één dak. AFAS is volledig afgestemd op de sectoren onderwijs en zorg en biedt deze organisaties de perfecte oplossing in hun streven naar efficiënte processen en minder administratieve lasten.

Met AFAS krijg je een integrale administratieve oplossing die jou tijd en geld bespaart. Een omgeving waarin sollicitanten zelf hun documenten uploaden, in plaats van de backoffice. En waarmee het management in één oogopslag ziet hoe de subsidie-geldstromen of openstaande vacatures ervoor staan.

Werken met de template van Merces

Samen met de consultants van AFAS hebben wij de software volledig afgestemd op onze Onderwijs en Zorg klanten. Denk aan specifieke processen als onderwijsdocumenten en het altijd beschikken over een actuele cao.

Al deze processen zijn standaard beschikbaar dankzij onze Merces-template. Hierin hebben wij onze jarenlange ervaring alvast voor je vertaald naar een inrichting met de meest voorkomende processen. Alleen je data hoeft er nog maar in!
Uiteraard kunnen de applicatie experts van Merces deze processen daarna, samen met jou, verder afstemmen op jouw specifieke wensen.

HRM & Payroll

Minder administratie, meer tijd voor strategisch HR. Met de software van AFAS stroomlijn je alle HR- & payroll processen en minimaliseer je de administratie ervan. Het resultaat? Jij bent minder tijd kwijt aan administratie en jij kunt je bezig houden met strategisch HR.

Administratie zoals verlof, verzuim en de salarisverwerking kosten je nu nog veel tijd. En dat terwijl deze administratieve werkzaamheden al lang niet meer je primaire focus zijn. Want HR verschuift. Thema’s als werkgeluk en strategische personeelsplanning krijgen prioriteit. Met de modules HRM & Payroll krijg je weer grip op je HR-processen. Automatiseer met de AFAS software tijdrovende administratie, betrek je team beter en gebruik onze slimme dashboards voor meer grip en inzicht. Het gevolg? Je hebt weer tijd voor wat écht belangrijk is.

Financieel

Stop met administreren, start met automatiseren! AFAS streeft naar het optimaal automatiseren van financiële processen. Het doel is: ‘boekhouden met het licht uit’. Dit bereik je door zoveel mogelijk handelingen door de
software te laten uitvoeren en de boekhouding een logisch gevolg te maken van je bedrijfsprocessen.

Doordat zowel de payroll-, project- en logistieke administratie met AFAS Software worden vastgelegd, is de boekhouding altijd actueel. De journaalposten worden automatisch gegenereerd vanuit een salarisuitbetaling, declarabele uren leiden tot een verkoopfactuur en ingekochte materialen zorgen -door de geïntegreerde Scan & Herken functie- voor mutaties in het inkoopboek. Repeterend administratief werk leent zich namelijk uitstekend om geautomatiseerd te worden!

AFAS Online: werken vanuit de cloud

AFAS Online is het cloudplatform van AFAS waarin de software wordt aangeboden. Het cloudplatform zorgt ervoor dat de software snel en stabiel bereikbaar is, altijd up­ to-date wordt gehouden en de back-ups geregeld zijn.
Vanzelfsprekend investeert AFAS continu in de hardware van het platform zodat jij altijd met de modernste technologie werkt.

AFAS is dagelijks bezig om de veiligheid van het platform te waarborgen. Het cloudplatform AFAS Online is dan ook ISO 27001:2013 en ISAE 3402 type II gecertificeerd.

 

Koppelingen met de AFAS Connectoren

Bij veel organisaties zijn gegevens van bijvoorbeeld medewerkers in meerdere softwareproducten vastgelegd. Het resultaat is dat dezelfde gegevens op verschillende plekken in de organisatie bewaard en beheerd worden. Dit resulteert in een grotere kans op fouten en veel verloren tijd. Dit kan voorkomen worden.
Werk je bijvoorbeeld met een branchespecifieke applicatie en tegelijkertijd ook met onze software, dan hoef je gegevens niet dubbel in te voeren. Met de Connectoren van AFAS zorg je ervoor dat beide applicaties realtime met elkaar gekoppeld zijn en veilig data kunnen uitwisselen. Onze experts helpen je hier graag met jouw koppelvraagstuk.

AFAS voor het onderwijs

AFAS voor de zorg

AFAS software meer informatie

Meer informatie? Merces staat voor je klaar.

De software van AFAS biedt een uitgelezen kans om processen centraal te regelen. Onderwijs en Zorg organisaties voorkomen daarmee veel administratieve rompslomp. Als partner van AFAS kunnen we jou optimaal adviseren en ondersteunen bij de implementatie en het gebruik van deze krachtige ERP-oplossing.

Aan de slag met AFAS?

Wil jij aan de slag met AFAS? Of heb je ondersteuning nodig bij het installeren en implementeren van de juiste software? Merces staat voor je klaar.