Omdat checklists in Excel niet meer van deze tijd zijn

Transparantie en efficiency in jouw werk- of afsluitingsproces met EQili

Binnen de financiële functie van jouw organisatie bestaan ze ook. Echt. En als ze geen formele status hebben, dan zijn ze er toch. Checklistjes. In Excel. Soms zie je ze uitgeprint op A3-formaat op de deur van de financiële administratie hangen (mogelijk zelfs al maanden lang). Al dan niet met paraafjes of vinkjes erop. Als je heel even je ogen dicht doet, waan je je terug in de jaren ’80.
En dat is gek in een tijd waarin sprake is van een toenemende complexiteit van de bedrijfsvoering en de als maar groeiende eisen die worden gesteld aan betrouwbaarheid, beschikbaarheid en transparantie van de instellingen omtrent kwaliteit en de besteding van het maatschappelijke geld.

EQili is ontstaan vanuit de verwondering dat veel bedrijven en instellingen hun periodieke werk- en/of afsluitingsprocessen nog aansturen met checklists in Excel. Met deze laagdrempelige softwareoplossing helpen we onze klanten om hun interne administratieve bedrijfsvoering naar een hoger plan te tillen en daarmee de kwaliteit van hun interne en externe verslaggeving aantoonbaar te borgen.

Bij Merces vormt de software van EQili een belangrijke pijler onder de interne kwaliteitstandaard, welke daarnaast geborgd is met het ISO9001:2015 gedachtegoed en certificering. ISO 9001:2015 wordt ook wel als volgt versimpeld weergegeven: zeg wat je doet, doe wat je zegt en bewijs het. Daarom zijn alle operationele processen die Merces voor haar klanten als onderdeel van een ‘gedeeltelijke uitbesteding’ uitvoert vanuit deze tool aangestuurd en geborgd.

Wil jij onze werkwijze adopteren en ook invoeren in jouw organisatie? Dat kan uiteraard! De collega’s van Merces en onze partner EQili staan voor je klaar.