Financial accounting services

Merces begrijpt het belang van een juiste en volledige financiële administratie als basisvoorwaarde voor een goede bedrijfsvoering. Of je dit nu in eigen beheer wilt doen of aan ons wilt uitbesteden, wij zorgen dat de basis op orde is en voldoet aan de wettelijke vereisten en regelgeving op het gebied van financiën en accounting.

Financial accounting services administratie

Financiële administratie

De financiële administratie is de basis van een gezonde financiële huishouding en sturing. Onder deze administratieve verwerking, die we ook wel FA noemen, vallen de volgende taken:

 • Beheren van de stamgegevens voor de financiële administratie;
 • Verzorgen van het contractbeheer;
 • Inboeken en betaalbaar stellen van inkoopfacturen;
 • Opmaken en versturen van verkoopfacturen, inclusief bewaken openstaande posten;
 • Verwerken van mutatie in de kas- en bankrekeningen;
 • Verwerken van investeringen in de activamodule en verzorgen van de afschrijvingen;
 • Periodieke boekingen verzorgen.

Planning, controle en verantwoording

Naast de dagdagelijkse werkzaamheden om de administratie volledig en juist te houden, is er ook een set aan taken in de planning & control cyclus, die een lager frequentie hebben. Het gaat dan vooral om de planning en verantwoording taken:

 • (Beleidsrijke) Begroting opstellen inclusief afstemming met stakeholders;
 • Verzorgen onderbouwing Voorziening Groot Onderhoud conform richtlijnen;
 • Kwartaal-/maandrapportage opstellen en verzorgen cijfermatige analyse voor stakeholders;
 • Jaarrekening opstellen inclusief bijbehorend dossier en XBRL-aanlevering.
Financial accounting services
Financial accounting services

Software die bij jouw vraagstuk past

Om je financiële administratie goed op orde te houden, is de juiste software cruciaal. We weten als geen ander wat het belang is van goed opgezette financial accounting services. Door de efficiëntie van je processen te verbeteren, je overhead te verlagen én de productiviteit van je team te verhogen, zorg je voor groei en succes binnen jouw financiële afdeling. Als officiële partner van AFAS en Visma.net Financials bieden we jouw organisatie de modernste technologie met een flexibele configuratie. Zo beschikt jouw financiële afdeling over alle tools die zij nodig hebben om hun werk vlekkeloos te laten verlopen.

Samen aan de slag met jouw Finance vraagstukken?

Onze toegewijde medewerkers vormen de kern van onze aanpak. Ze zijn gedreven, deskundig en hebben een passie voor zorg en onderwijs. Door nauw samen te werken, kunnen we op maat gemaakte oplossingen bieden die aansluiten bij de specifieke uitdagingen voor jouw instelling.

Kennis maken?

Merces biedt een complete oplossing voor jouw HR, Salaris en Finance. Zo kan jij je concentreren op de zaken die er voor jouw organisatie toe doen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen!