Interim finance

Merces levert ervaren interim finance professionals aan organisaties die tijdelijk versterking nodig hebben op hun Finance afdeling. Zo springen we bij bij bezettingsuitdagingen, het wegwerken van achterstanden of bij het implementeren van (grote) projecten. Onze finance professionals zijn flexibel en denken met je mee. Zo bieden we op maat gemaakte oplossingen voor jouw finance vraagstukken met hoogwaardige ondersteuning. Welke experts van Merces jij kan inzetten? We vertellen je er graag meer over.

Interim finance business partner

Financieel Business partner

De Financieel Business Partner is een strategische partner, die bij onze klanten financiële expertise biedt aan het managementteam. Onze professionals werken nauw samen met de diverse afdelingen om financiële analyses en prognoses te leveren die bijdragen aan datagedreven besluitvorming. Ze leveren een bijdrage door financiële modellen te ontwikkelen, kostenbesparingsmogelijkheden te identificeren en investeringsvoorstellen te maken en evalueren. De business partner analyseert en rapporteert financiële prestaties, identificeert trends en biedt inzicht in de financiële gezondheid van de organisatie. Door hun proactieve betrokkenheid draagt de Financieel Business Partner bij aan het efficiënte en effectieve financiële beheer van de organisatie, ook op interimbasis.

Een interim (assistent) controller bij jou op kantoor

De controller is verantwoordelijk voor financieel beheer en budgettering binnen de instelling. Onze interim controllers analyseren en rapporteren financiële gegevens, beheren subsidie- en andere inkomensstromen en zorgen voor naleving van regelgeving. Ze stellen begrotingen op, monitoren uitgaven en evalueren de financiële prestaties van de instelling. Ze adviseren het management over financiële beslissingen en implementeren kostenbesparende maatregelen. Daarnaast ondersteunen controllers bij het opstellen van financiële jaarverslagen en auditaanvragen en ze spelen een cruciale rol bij het waarborgen van financiële transparantie en het efficiënt gebruik van middelen, ter ondersteuning van het primaire proces.

Interim finance controller
Interim finance analist

Een finance analist/consultant voor al jouw processen

Onze analisten en consultants analyseren, verbeteren en optimaliseren de financiële processen binnen organisaties. Ze identificeren inefficiënties, knelpunten en verbetermogelijkheden in de processen en werken samen met verschillende belanghebbenden om oplossingen te ontwikkelen. Onze interim professionals documenteren en analyseren daarvoor gegevens, stellen procesbeschrijvingen op en ontwerpen nieuwe workflows. Ze voeren impactanalyses uit en begeleiden veranderingsprocessen om de efficiëntie, effectiviteit en kwaliteit van financiële processen te verbeteren.

Samen aan de slag met jouw interim Finance vraagstukken?

Onze toegewijde medewerkers vormen de kern van onze aanpak. Ze zijn gedreven, deskundig en hebben een passie voor zorg en onderwijs. Door nauw samen te werken, kunnen we op maat gemaakte oplossingen bieden die aansluiten bij de specifieke uitdagingen voor jouw instelling.

Kennis maken?

Merces biedt een complete oplossing voor jouw HR, Salaris en Finance. Zo kan jij je concentreren op de zaken die er voor jouw organisatie toe doen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen!