Gegevens optimaal combineren met een intelligent online platform

Business intelligence & analytics: van data naar grip

Iedere onderwijsorganisatie moet praktische en strategische beslissingen nemen over financiële, personele of andere operationele processen in de bedrijfsvoering. Voor het nemen van die beslissingen is actuele en betrouwbare informatie nodig. De data voor deze informatievoorziening kunnen we verkrijgen uit de onderliggende bronsystemen. Maar die data is niet in alle gevallen direct betekenisvol. Pas als gegevens met elkaar in verband zijn gebracht en op de juiste manier geïnterpreteerd kunnen worden, kan van deze data betekenisvolle informatie worden gemaakt.

Business Intelligence & Analytics software helpt organisaties om de beschikbare gegevens om te zetten in informatie waarmee de besluitvorming ondersteund kan worden. De Business Intelligence & Analytics oplossingen van Merces zijn gebaseerd op de bewezen techniek van Birst. Birst is marktleider op het gebied van Business Intelligence in de Cloud. Dit betekent eenvoud en gebruiksgemak, en geen zorgen over het applicatiebeheer. Birst werkt met data uit alle gangbare bronsystemen voor domeinen zoals HR, Finance en Onderwijs.

Birst wordt door Merces aangeboden onder het zelfstandige label Accesso en onder de naam HR Analytics; als integraal onderdeel van HR2day. Deze oplossingen worden aangeboden met rolgebaseerde dashboards en rapportages voor het MBO, VO en PO, waarmee jij in één oogopslag ziet hoe je ervoor staat. Deze dashboards en rapportages bieden een prachtig uitgangspunt voor de verdere ontwikkeling van een informatievoorziening, afgestemd op jouw unieke informatiebehoefte. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.