Dashboard en Analytics

Data is het nieuwe goud en er ontstaat steeds meer van. Veel data is al langere tijd beschikbaar, maar pas nu wordt het makkelijk(er) om die data bruikbaar te maken en om er waarde aan te geven. Bij veel organisaties bevindt data zich in allerlei systemen die met geïntegreerde standaard dashboard- en BI-oplossingen kunnen worden ontsloten en gerapporteerd.

Wij geloven niet in de lancering van een zoveelste op maat gemaakte oplossing, maar werken liever met de standaardoplossingen waarover klanten kunnen beschikken. We maken die vervolgens op maat om specifieke vraagstukken efficiënt te behandelen. Zo elimineren we de noodzaak om iedere maand meerdere rapporten aan elkaar te koppelen en werken we naar één set dashboards welke direct de informatie geeft waar jouw organisatie behoefte aan heeft.

Dashboard en HR analytics

HR Analytics van HR2day

Met HR Analytics krijgt iedereen in HR2day het real-time inzicht dat nodig is. De dashboards geven in één oogopslag inzicht in wat er voor de gebruiker relevant is: voor medewerker, manager of HR. Graaf dieper in de data met real-time gegenereerde rapporten en verkrijg inzichten die nodig zijn voor slimmere beslissingen. Doordat in de software ook HR Analytics functionaliteiten zijn ingebouwd, kun je naast de genoemde rapportages ook tal van geavanceerde HR analyses maken. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Je kunt zelfs dimensies toevoegen die niet in HR2day beschikbaar zijn. Gebruikers kunnen op een intuïtieve manier met een paar simpele klikken razendsnel analyses maken van wat in eerste instantie getoond wordt.

Onze specialisten van het IT & Digitalisatie team zijn expert in het beantwoorden van jouw informatievraag door de inzet van deze geïntegreerde functie binnen het HR2day platform. Wordt jouw vraag niet beantwoord met een van de standaardopties? Dan bouwen zij met de beschikbare bouwstenen jouw oplossing op maat. Meer weten?

OneStop Reporting van Visma.net

Klanten van Visma.net Financials kunnen standaard gebruik maken van OneStop Reporting. Hiermee haal je real-time data op uit Visma.net Financials. OneStop Reporting is een op Excel gebaseerde Report Designer tool en biedt een unieke, veelzijdige en krachtige rapportagetool, waarmee je rapporten geheel naar eigen wens kunt samenstellen. Je klikt in de rapportages eenvoudig terug naar de achterliggende transacties en deelt zelf samengestelde rapporten makkelijk met collega’s of andere stakeholders. Je hoeft niet meer met lokale spreadsheets (Excel sheets) te werken en hebt overal toegang tot je gegevens.

Visma.net Financials klanten krijgen toegang tot onze standaardsjablonen voor financiële rapporten die je direct kan gebruiken. Deze rapporten zijn gebaseerd op het Referentie GrootboekSchema (RGS). Alle rapportsjablonen worden gemaakt met toegang tot alle systeemtabellen en velden. Voor klanten met specifieke wensen maken wij graag templates op maat. Wil je meer weten over wat onze specialisten voor je kunnen betekenen met OneStop reporting?

Dashboard en analytics one stop reporting
Dashboard en analytics power bi

Dashboards en rapportages in Microsoft Power BI

Veel organisaties maken gebruik van Power BI om de data uit verschillende gegevensbronnen om te zetten in relevante informatie. Vanwege het gunstige prijsbeleid van Microsoft voor onderwijsinstellingen, merken we dat dit platform veelvuldig wordt gebruikt.

Gespecialiseerde implementatiepartners helpen de onderwijsbesturen om binnen de Microsoft omgeving bij de klant een datawarehouse op te bouwen, waarmee met Power BI inzicht gegeven kan worden in domeinen zoals HR, financiën en onderwijsresultaten. Nadat er een tijdje met de eerste dashboards wordt gewerkt, zien wij vaak kleinere nieuwe wensen ontstaan. Soms betreffen het aanpassingen in bestaande dashboards en soms uitbreidingen met nieuwe prestatie indicatoren op de aanwezige datasets.

Onze experts helpen je graag die aanvullende wensen binnen jouw omgeving te realiseren. Ook als je geen onderwijs organisatie bent! Meer weten?

Samen aan de slag met jouw digitalisatie vraagstukken?

Onze toegewijde medewerkers vormen de kern van onze aanpak. Ze zijn gedreven, deskundig en hebben een passie voor zorg en onderwijs. Door nauw samen te werken, kunnen we op maat gemaakte oplossingen bieden die aansluiten bij de specifieke uitdagingen voor jouw instelling.

Kennis maken?

Merces biedt een complete oplossing voor jouw IT & Digitalisatie. Zo kan jij je concentreren op de zaken die er voor jouw organisatie toe doen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen!