Onderwijs, zorg en Merces 2024

Onderwijs, Zorg & Merces in 2024

5 min  |   27 februari   |  Hendro

We gaan alweer richting eind januari, dus 2024 is nu echt volop in gang. We kijken verwachtingsvol naar de toekomst en hierbij houden we in ons achterhoofd vooral rekening met de ontwikkelingen in het onderwijs en de zorg.

We zien een verandering in de markt waarbij outsourcing van Software beheer en HRM/PSA processen meer en meer gevraagd wordt. Hierbij blijft de regie dit keer wel bij het onderwijs of zorgbestuur. Binnen het onderwijs en de zorg is de kwaliteit van de inrichting van de HRM software, en uitvoering van de personeels- en salarisadministratie (PSA) een voortdurende uitdaging. Als reactie hierop werd in het verleden veelal gekozen om deze uitdaging uit te besteden aan traditionele administratiekantoren. Vandaag de dag kiezen organisaties ervoor om de regie over HRM en de PSA processen te herpakken en deze in eigen beheer uit te voeren. En wederom blijkt de kwaliteit, maar ook de kwetsbaarheid en hoge werkdruk binnen de eigen organisatie de nodige kopzorgen met zich mee te brengen. Dit, gekoppeld aan de snelle ontwikkeling van HRM software en de (personele) noodzaak om vergaand te digitaliseren, drijft de noodzaak om toch weer de zekerheid in de externe expertise van uitbesteding (BPO) partners op te zoeken.

IT en Digitalisatie is hierbij een steeds belangrijker aandachtspunt. Met name bij kleinere onderwijs- en zorginstellingen is het eenvoudiger om een proces uit te besteden dan zelf zorg te dragen voor een efficiënte en gedigitaliseerde inrichting van het proces. Voor Merces als IT- en proces dienstverlener creëert dit mogelijkheden om mee te denken over het juiste outsourcing model. Mogelijkheden, omdat Merces altijd flexibiliteit nastreeft in de dienstverlening en het in/outsourcing model. Wij geloven dat we op deze manier de beste diensten kunnen leveren voor onze klanten. En hier blijven we ook in 2024 met onze aangescherpte focus op digitalisatie (Inzicht, Mobiliteit, Koppelingen) stappen in zetten.

Bij het beheer van de HRM en Finance software merken we dat zorg- en onderwijsinstellingen meer meedenken en inspraak willen over een praktische inrichting van de software, maar dat de uitvoering van eventuele wijzigingen of optimalisaties wel duidelijk onderdeel van ingekochte service bij de dienstverlener blijft. Die ontwikkeling zal zich ook in 2024 blijven voortzetten. Kortom, de gespecialiseerde (IT) kennis wordt uitbesteedt aan partners zoals wij. De kennis over- en wensen van de organisatie blijft behouden bij de klant.

Meer weten?

Merces probeert hier vanuit de verschillende dienstlijnen adviserend in mee te denken. Als Merces kan meedenken over wat voor jou de beste BPO route is, neem dan vrijblijvend contact op!

Hendro Hams

Over Hendro

Als Algemeen Directeur is Hendro de spin in het web binnen onze organisatie. Meer weten over Hendro en de rest van onze collega’s?

IT Digitalisering Data uitwisseling

Innoveren met AFAS in het onderwijs

In de snel veranderende onderwijswereld, waar technologie onmisbaar is geworden voor beheer en administratie, biedt AFAS oplossingen die perfect inspelen…
Transponeren blog

Transponeren van het denken

Misschien heb je deze functie van Excel wel eens gebruikt: TRANSPONEREN(). Met deze functie kun je snel gegevens die in…
Ziek zijn kopje koffie

HR uitdagingen in een alsmaar veranderende werkomgeving

Als HR professional in de zorg of het onderwijs sta je regelmatig voor uitdagingen die van cruciaal belang zijn voor…