Vergadering aan tafel

Innoveren met AFAS in het onderwijs

7 min  |   22 april   |  Maikel

In de snel veranderende onderwijswereld, waar technologie onmisbaar is geworden voor beheer en administratie, biedt AFAS oplossingen die perfect inspelen op de behoeften van moderne onderwijsinstellingen. Met meer dan 20 jaar aan expertise begrijpt Merces de unieke uitdagingen en kansen binnen het onderwijsveld als geen ander. Hierdoor zijn wij dé partner voor jouw onderwijsinstelling om deze technologische oplossingen te implementeren en te optimaliseren.

Technologie in het onderwijs

Het is algemeen bekend dat digitalisatie in het onderwijs wat trager verloopt dan voor de rest van de wereld. En dan hebben we het meestal alleen nog maar over het primaire proces. Maar digitalisering van het onderwijs stopt niet bij online lesmateriaal. Ook achter de schermen is het digitaliseren namelijk erg hard nodig én relevant. En waar het onderwijs voortdurend met spaarzaamheid van resources te maken heeft, is een goed beheer van essentiële processen zoals HRM, payroll en financiën van cruciaal belang voor de soepele werking van een onderwijsinstelling.

AFAS blinkt hierin uit met een uitgebreid assortiment aan functionaliteiten. De HRM-software, speciaal voor het onderwijs ontworpen, stroomlijnt elk facet van personeelsmanagement. Van werving en selectie tot aan pensioenbeheer, allemaal binnen één systeem.

HR en Payroll

Automatisering van HRM-processen
AFAS biedt geavanceerde mogelijkheden om HRM-processen te automatiseren die essentieel zijn voor onderwijsinstellingen. Van digitale personeelsdossiers en talentmanagement tot geautomatiseerd workflowmanagement voor verzuim- en verlofregistraties— elk aspect is ontworpen om administratieve lasten te verminderen. Dit geeft jouw organisatie de ruimte om te focussen op wat echt belangrijk is: personeelsontwikkeling.

Efficiënt Payroll-beheer
De payroll-module van AFAS, afgestemd op de complexe eisen van het onderwijs, garandeert een foutloze salarisverwerking door een volledige integratie met HR-gegevens. Hiermee blijft je organisatie altijd up-to-date met de laatste sectorale en wettelijke veranderingen en hoef je nooit te twijfelen aan de nauwkeurigheid en compliance van je payroll-systemen. Merces verzorgt de implementatie en inrichting van de procesessen op een manier die past bij jouw organisatie.

Finance

Financiële inzichten in real-time
AFAS Software integreert alle financiële processen in één centraal systeem, waarbij je direct toegang hebt tot real-time inzichten en rapportages. Dit helpt onderwijsinstellingen bij het maken van beter onderbouwde beslissingen, het optimaliseren van budgetten en duidelijker financieel overzicht.

Naadloze integratie en samenwerking

Met AFAS optimaliseren we niet alleen de documentstromen binnen en tussen afdelingen, maar verbeteren we ook de samenwerking en informatiebeveiliging binnen jouw instelling. De geïntegreerde project- en workflowmanagementtools van AFAS stellen onderwijsinstellingen in staat de processen te stroomlijnen, communicatie te verbeteren en de productiviteit aanzienlijk te verhogen.

Weten wat Merces voor jou kan betekenen?

Merces is de schakel tussen AFAS-software en jouw onderwijsinstelling. Door onze expertise met AFAS-producten garanderen wij advies op maat over de beste software, maar ook een naadloze integratie en implementatie van de systemen.

Benieuwd hoe de oplossingen van Merces en AFAS het verschil kunnen maken voor jouw onderwijsinstelling? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Maikel Merces Commercie

Over Maikel

Als Commercieel Manager heeft Maikel alles al een keer meegemaakt en zal hij jouw organisatie voorzien van de beste oplossingen. Meer weten over Maikel en de rest van onze collega’s?

Transponeren blog

Transponeren van het denken

Misschien heb je deze functie van Excel wel eens gebruikt: TRANSPONEREN(). Met deze functie kun je snel gegevens die in…
Ziek zijn kopje koffie

HR uitdagingen in een alsmaar veranderende werkomgeving

Als HR professional in de zorg of het onderwijs sta je regelmatig voor uitdagingen die van cruciaal belang zijn voor…
Controller voor 1 dag

Controller as a Service

Herken jij ook die momenten waarop jouw organisatie extra financiële expertise nodig heeft, terwijl je uit kostenoverweging ervoor hebt gekozen…