Controller voor 1 dag

Controller as a Service

7 min  |   22 maart   |  Maikel

Herken jij ook die momenten waarop jouw organisatie extra financiële expertise nodig heeft, terwijl je uit kostenoverweging ervoor hebt gekozen geen fulltime controller aan te nemen? Het is een grote uitdaging om een parttime controller te vinden, die kan voorzien van specifieke expertise en inzichten op het gebied van controle, analyse en strategisch financieel advies. Parttime controllers zijn schaars, zeker die met een specialisme in de zorg- of onderwijssector.

De meest voor de hand liggende oplossing is om deze behoefte in te vullen met een interim professional. Die brengt je flexibiliteit en de passende expertise. Alleen is een interim professional vaak een kostbare passant, die slechts tijdelijk een bijdrage levert. Bij Merces begrijpen we hoe belangrijk het is om ook een stuk vastigheid te hebben. Onze abonnementsvorm ‘Controller as a Service’ biedt hiervoor een waardevolle oplossing. Voor een vast bedrag per maand krijg je de beschikking over een controller, die op basis van een afgesproken (jaar)planning werkzaamheden uitvoert. Denk hierbij aan het uitvoeren van de maandcontrole- en afsluiting, het verzorgen van de kwartaalrapportage en het opstellen van de begroting en de jaarrekening. Ook is de controller sparringpartner voor strategische vraagstukken met een financieel raakvlak. Met dit abonnement ervaar je de flexibiliteit van een interim expert, met de vastigheid van een structurele inzet. Ideaal toch?

Voordelen van Controller as a Service

Heb je behoefte aan specialistische financiële ondersteuning op het gebied van Financial en Business Control, maar wil je niet gebonden zijn aan de overheadkosten van een controller in loondienst? Ontdek dan de voordelen van het abonnement op een controller bij Merces. Onze experts brengen niet alleen hun diepgaande financiële kennis mee, maar passen zich ook naadloos aan jouw bedrijfscultuur aan.

Laagdrempelige toegang tot een expert

Onze controllers bieden flexibiliteit in termen van inzetbaarheid en expertise. Ze worden door klanten ingeschakeld om het financieel beheer en budgettering op te pakken. En ze ondersteunen ook bij het opstellen van financiële jaarverslagen en begrotingen. Het is fijn wanneer je voor deze taken door het jaar heen met dezelfde expert te maken hebt. Iemand die jouw organisatie en haar specifieke aandachtsgebieden goed kent. Met ons abonnement ‘Controller as a Service’ heb je de flexibiliteit van interim en toch de vastigheid van de structurele inzet van een dedicated expert, tijdens alle stappen van de Planning- en Controlcyclus.

Specialistische kennis voor iedere uitdaging

Onze controllers brengen specialistische kennis en ervaring met zich mee. Daarvoor zet jij ze namelijk in! Ze zijn zo in staat om specifieke uitdagingen binnen jouw organisatie aan te pakken. Of het nu gaat om financiële analyses, procesoptimalisaties of compliance, ze pakken de belangrijkste taken op. Met de keuze voor een expert van Merces haal je tevens de expertise van ons complete team in huis. Als de situatie daarom vraagt, kunnen we meerdere collega’s met verschillende expertises -variërend van Finance, HR, PSA tot IT & Digitalisatie- inzetten om te komen tot het gewenste resultaat.

Scherpe feedback van een objectieve financial

Als externe professionals kunnen onze controllers een objectieve kijk bieden op de financiële situatie van jouw organisatie. Met hun frisse perspectieven en nieuwe ideeën werken ze aan vooruitgang in jouw organisatie, zonder belemmerd te worden door vooroordelen. Ze zijn daarbij ook niet bang om (ongevraagd) kritisch mee te denken en scherpe vragen te stellen. Zo komen we samen tot het beste resultaat.

Kostenbesparend en zonder verrassingen

Ons ‘Controller as a Service’ abonnement werkt kostenbesparend, doordat je geen fulltime medewerker aan hoeft te nemen en betaalt voor de inzet die past bij de dagen van inzet van jouw behoefte. We plannen de inzet samen vooraf in, zodat deze perfect aansluit. Hierdoor heb je vooraf inzicht in de kosten.
Ook interesse? Ons abonnement is er al vanaf 1 dag per week!

Specialistische financiële ondersteuning voor onderwijs- en zorginstellingen

Merces begrijpt de unieke uitdagingen van onderwijs- en zorginstellingen. We zitten al ruim 20 jaar in het vak en weten welke zaken extra aandacht verdienen binnen jouw domein. Of het nu gaat om het beheer van fondsen, het optimaliseren van subsidies of het identificeren van kostenbesparingen, onze interim controllers hebben een diepgaand begrip van de financiële dynamiek binnen deze sectoren. Met transparant financieel beheer krijg je zo ook beter inzicht in jouw organisatie en kan je beslissingen maken op basis van de juiste gegevens.

Weten wat Merces voor jou kan betekenen?

Merces gaat verder dan alleen het vervullen van de rol van een controller. Ontdek het brede scala aan diensten die wij aanbieden, waaronder het overnemen van administratieve taken, digitalisering van processen en het bieden van strategisch advies om van jouw organisatie te optimaliseren.

Ontdek onze diensten en neem vrijblijvend contact op!

Maikel Merces Commercie

Over Maikel

Als Commercieel Manager heeft Maikel alles al een keer meegemaakt en zal hij jouw organisatie voorzien van de beste oplossingen. Meer weten over Maikel en de rest van onze collega’s?

Ziek zijn kopje koffie

HR uitdagingen in een alsmaar veranderende werkomgeving

Als HR professional in de zorg of het onderwijs sta je regelmatig voor uitdagingen die van cruciaal belang zijn voor…
Opinie Hendro

Opinie Hendro Hams

We gaan alweer richting eind januari, dus 2024 is nu echt volop in gang. We kijken verwachtingsvol naar de toekomst…
Merces is partner van AFAS

Een breder aanbod van oplossingen met AFAS

Als Merces blijven we ons continu ontwikkelen en verbeteren, hierbij hoort ook het periodiek beoordelen van ons aanbod en de…