Ziek zijn kopje koffie

De internationale dag van het onderwijs

5 min  |   24 januari   |  Simone

24 Januari is de dag die officieel door de Verenigde Naties in 2019 is uitgeroepen tot de Internationale Dag van het Onderwijs. Een dag gewijd aan het erkennen van de cruciale rol die onderwijs speelt in het vormgeven van onze wereld en het bevorderen van duurzame ontwikkeling.

Hoewel er de afgelopen jaren flinke vooruitgang is geboekt op het gebied van onderwijs, is de veerkracht van het onderwijs tijdens corona flink op de proef gesteld en daarnaast zijn er wereldwijd nog steeds grote verschillen in beschikbaarheid van goed onderwijs. Goed onderwijs zorgt voor een sterke basis en biedt mogelijkheden voor de toekomst. Niet alleen voor het individu, maar ook voor de wereld als geheel, want onderwijs is niet alleen de sleutel tot kennis, maar ook een brug tussen culturen, een aanjager voor sociale verandering en een fundament voor vreedzame samenlevingen. In een tijdperk van razendsnelle veranderingen en technologische vooruitgang is onderwijs meer dan ooit tevoren een dynamisch veld. Innovatieve benaderingen en technologische hulpmiddelen worden ingezet om het leren te verbeteren en toegankelijker te maken voor mensen overal ter wereld. Door gebruik te maken van digitale platforms, online cursussen en andere technologische middelen worden grenzen doorbroken en educatieve kansen uitgebreid naar plekken/gebieden die voorheen onmogelijk leken. Om te gedijen en mee te komen in de moderne wereld is de noodzaak om te blijven leren en ontwikkelen dan ook groot, zo niet een must. Gelukkig is dat ook heel leuk!

Onderwijs en ontwikkeling voor iedereen

Op de internationale dag van het onderwijs willen we je eraan herinneren om jezelf niet te vergeten! Door je zowel persoonlijk als professioneel te blijven ontwikkelen zorg je ervoor dat je vaardigheden relevant blijven, blijf je op de hoogte van trends en ontwikkelingen in je vakgebied en zorg je ervoor dat je gemotiveerd en geïnspireerd blijft. Daarnaast verbetert het je carrièrekansen, verbreedt het je perspectief en ontwikkel je een groei mindset. Iedereen is anders en leert anders. Zo kunnen collega’s binnen Merces onbeperkt aan hun ontwikkeling werken waar, wanneer en hoe ze maar willen met een online leerplatform. Dat platform biedt de mogelijkheid om actuele trainingen te volgen voor zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling waarbij er uit verschillende leervormen gekozen kan worden zodat het ook echt een manier is die bij je past. Zo halen we het beste uit onze organisatie en onze collega’s!

Professionele ontwikkeling binnen jouw organisatie

Wat doet jouw organisatie om bij te blijven en kennis te ontwikkelen? En hoe stimuleer je dat binnen jouw organisatie? Merces kan je ondersteunen met een breed cursusaanbod gedurende het jaar zodat je kennis en vaardigheden up tot date blijven. Onze trainers gaan op een interactieve, persoonlijke en praktijkgerichte wijze aan de slag in producttrainingen, kennissessies en workshops waarbij je tevens in staat wordt gesteld om contact te leggen met collega’s in je vakgebied. Daarmee bouw je ook nog eens een professioneel netwerk op. Dat kan waardevol zijn voor het uitwisselen van ideeën en het verkrijgen van ondersteuning.

Dus of het nu gaat om het aanpakken van ongelijkheid in onderwijskansen, het bevorderen van wetenschappelijke nieuwsgierigheid of persoonlijke- en professionele ontwikkeling, onderwijs is de sleutel tot vooruitgang.

Meer weten?

Wil je meer weten over ons cursusaanbod? Bekijk dan het aanbod van onze Academy of neem direct contact op!

Simone Blankenstein

Over Simone

Als Manager People & Culture met een brandende passie voor persoonlijke- en professionele ontwikkeling is Simone de drijfveer achter de ontwikkelingen binnen Merces. Meer weten over Simone en de rest van onze collega’s?

Reiskostenregeling 2024

Veranderingen in de reiskostenregeling in het primair onderwijs

Heb je al nagedacht over het uitvoeren van de wijzigingen in de reiskostenregeling per 1 januari 2024? Het is al...

Wat betekenen de veranderingen uit de miljoenennota voor jouw organisatie?

Wat betekenen de plannen uit de Miljoenennota voor jouw organisatie?

Tijdens Prinsjesdag zijn de nieuwe plannen van het kabinet gepresenteerd. Maar wat is de invloed van de Miljoenennota en de...

Interim HR Salaris PSA

Nieuwe wet moet zorgen voor meer rust in het personeelsbestand

Minister Wiersma wil wettelijk vastleggen dat minstens 80 procent van de leerkrachten een vast contract heeft. Betrokken partijen hebben tot...