Breng het verzuimpercentage in jouw organisatie structureel omlaag

3 min  |   01 augustus   |  Maikel

Met een gemiddeld verzuim van 6,5% in 2022 is het voor onderwijsorganisaties een enorme uitdaging om het verzuim omlaag te brengen. Een hoog verzuim in een onderwijsinstelling leidt niet alleen tot bezettingsproblemen, maar het brengt ook gemiddeld € 300,- per dag aan kosten met zich mee vanwege onder andere de inzet van de bedrijfsarts en verzuimbegeleiding. Daarbij komen nog kosten voor vervanging (als die er überhaupt is) en tijd en energie van de leidinggevende om het verzuim te begeleiden. Het omlaag brengen van het verzuim met 1 procentpunt kan bij een organisatie van 200 medewerkers al een besparing van € 135.000,- opleveren. Een rekenvoorbeeld:

Verzuim %Kosten: € 300,- per dag
Beschikbare werkdagen per jaar bij 200 fte45.000
Aantal verzuimdagen bij 200 fte2.7006%€ 810.000,-
Aantal verzuimdagen bij 200 fte2.2505%€ 675.000,-
Verschil: € 135.000,- per jaar
“Het omlaag brengen van het verzuim met 1 procentpunt kan bij een organisatie van 200 medewerkers al een besparing van € 135.000 opleveren.”

Meer weten?

Minder zorgen over het verzuim geeft niet alleen financiële ruimte, maar ook ruimte voor de HR-afdeling en de leidinggevenden binnen de organisatie. Merces is expert op het gebied van verzuimbeleid en –begeleiding en helpt je graag op diverse vlakken rondom het terugbrengen van verzuim.

Maikel Merces Commercie

Over Maikel

Als Commercieel Manager heeft Maikel alles al een keer meegemaakt en zal hij jouw organisatie voorzien van de beste oplossingen. Meer weten over Maikel en de rest van onze collega’s?

Ziek zijn kopje koffie

HR uitdagingen in een alsmaar veranderende werkomgeving

Als HR professional in de zorg of het onderwijs sta je regelmatig voor uitdagingen die van cruciaal belang zijn voor…
Controller voor 1 dag

Controller as a Service

Herken jij ook die momenten waarop jouw organisatie extra financiële expertise nodig heeft, terwijl je uit kostenoverweging ervoor hebt gekozen…
Opinie Hendro

Opinie Hendro Hams

We gaan alweer richting eind januari, dus 2024 is nu echt volop in gang. We kijken verwachtingsvol naar de toekomst…