Beveiligingsbeleid

Automatiseren, robotiseren, synchroniseren...

3 min  |   25 september   |  Bob

Organisaties in het onderwijs en de zorg maken vaak gebruik van diverse softwareapplicaties voor salaris- en financiële administratie, leerling/patiënt volg systemen en andere doeleinden. Die applicaties werken vaak onafhankelijk van elkaar, waardoor handmatige tussenkomst noodzakelijk is om informatie en taken van de ene naar de andere applicatie over te brengen. Het coördineren en uitvoeren van handmatige taken tussen verschillende applicaties vormt een belangrijk aspect van moderne organisatieprocessen, maar is enorm tijdrovend en foutgevoelig. Denk aan typfouten of foute gegevensinvoer. Door het proces te automatiseren en gegevens in verschillende applicaties te synchroniseren met een koppeling verklein je dus de kans op fouten én bespaar je jezelf een hoop werk.
Mochten systemen geen mogelijkheden bieden om geautomatiseerd gegevens te verwerken dan zijn er altijd nog mogelijkheden om via Robotica een handmatige invoer o.b.v. een geautomatiseerde export door te laten voeren.

Koppelingen upgraden en moderniseren met het oog op de toekomst

Het koppelen en synchroniseren van applicaties is niks nieuws, maar als software voortdurend doorontwikkeld wordt, kun je niet achterblijven. Door het upgraden en moderniseren van oude koppelingen naar moderne integraties op het Microsoft Power Platform kun je als organisatie een strategische zet doen om operationele efficiëntie en gegevensbeheer te verbeteren en je organisatie toekomstbestendig te maken. Veelal maken organisaties gebruik van traditionele koppelingen tussen applicaties, vaak gebaseerd op verouderde technologieën of op maat gemaakte oplossingen die niet meer voldoen aan de huidige eisen.

Het Microsoft Power Platform biedt een krachtige set hulpmiddelen voor het bouwen van moderne, flexibele en schaalbare integraties tussen verschillende applicaties en systemen zoals:

• Power Automate voor workflowautomatisering;
• Power Apps voor app-ontwikkeling zonder code;
• Power BI voor geavanceerde analyses en Power Virtual Agents voor het bouwen van chatbots en virtuele assistenten.

Het migreren naar het Microsoft Power Platform maakt een naadloze en efficiënte communicatie mogelijk tussen applicaties, systemen en gegevensbronnen.
Bovendien is het Microsoft Power Platform schaalbaar en kan het gemakkelijk worden aangepast aan de groeiende behoeften van een organisatie. Het biedt flexibiliteit en agility in het aanpassen van integraties aan veranderende processen en -vereisten.

Zijn de koppelingen waar jouw organisatie gebruik van maakt toe aan een upgrade of ben je benieuwd hoe het efficiënter kan met nieuwe koppelingen? Twijfel dan niet om contact op te nemen!

Bob Faessen IT Digitalisering Merces

Over Bob

Deze digitale duizendpoot met een passie voor digitale ontwikkeling is onze Managing Consultant IT & Digitalisatie. Bob verzorgt systeemintegraties en helpt jouw organisatie zich digitaal verder te ontwikkelen. Meer weten over Bob en de rest van onze collega’s?

Oktober Cybersecurity

Oktober cybersecurity maand

Oktober markeert wereldwijd de Cybersecurity maand, waarin aandacht gegeven wordt aan de cruciale rol die cybersecurity speelt in ons moderne…
Beveiligingsbeleid stroomlijnen

Stroomlijn het beveiligingsbeleid van je organisatie

Identity Access Management (IAM) is een beveiligingskader dat organisaties helpt de toegang van gebruikers tot hun middelen en systemen te…
Overstappen Financiële software

Later in het jaar overstappen naar nieuwe financiële software

Voor finance professionals lijkt halverwege het jaar overstappen op andere financiële software onlogisch. Toch kan dit juist heel goed. ‘Halverwege…