Startende docenten binnenhouden

5 Tips voor een efficiëntere salarisadministratie

5 min  |   25 oktober   |  Roy

Moderne softwareoplossingen zijn een perfect vliegwiel voor iedere organisatie die vooruitgang nastreeft in zijn salarisadministratie proces. Door de procesautomatisering die deze platformen faciliteren, bespaar je tijd en kosten op de uitvoering van de administratie en verminder je de kans op fouten en nalevingsproblemen. Want niemand wil toch gedoe over de salarissen van hun mensen?! Door de tijdswinst krijg je daarbij meer ruimte om je te focussen op procesverbetering en andere belangrijke zaken.

Maar er is meer te winnen waar het om een efficiëntere salarisadministratie gaat. Wij hebben voor jullie onze 5 tips op een rij gezet.

Tip 1: Centraliseer gegevens en automatiseer processen

Als je kiest voor moderne salarisadministratiesoftware, zoals die van onze partner HR2day, kun je alle relevante werknemersinformatie op één centrale locatie houden en taken zoals loonberekening, belastinginhouding en loonstroken automatisch genereren. Zo verminder je handmatige inspanning en fouten. Meer weten over onze keuze voor jullie? Klik hier.

Tip 2: Stel duidelijke en uniforme processen en beleid op

Salarisadministraties krijgen regelmatig te maken met belangrijke en complexe vraagstukken op het gebied van salaris. Wanneer duidelijk is wat in welke situatie de te volgen aanpak is, zal dit de tevredenheid over de werkgever ten goede komen. Onze experts kunnen je ondersteunen bij het (her)opstellen van richtlijnen en processen en stemmen vervolgens de inrichting van HR2day daarop af, zodat je de loonadministratie kunt verwerken op een manier die past bij- en meegroeit met jouw organisatie.

Tip 3: Op de hoogte van wet- en regelgeving

Een goede en vlotte dienstverlening op salarisgebied blijft afhankelijk van de juiste kennis. Zorg ervoor dat jouw kennis en vaardigheden up-to-date blijven. Dit kan bijvoorbeeld door deel te nemen aan trainingen van de Merces Academy. Zo blijf je op hoogte van- en zorg je er voor dat veranderingen in cao, belastingwetten en arbeidswetgeving juist en op tijd verwerkt worden, zodat je altijd in overeenstemming bent met de nieuwste voorschriften.

Tip 4: Gebruik rapportages en analyse voor betere controles

Merces en HR2day bieden veel maatregelen die in samenhang zorgen dat je als werkgever in jouw administratie kunt vaststellen dat de verwerking juist en volledig (betrouwbaar) plaats vindt. Gebruik daarvoor het HR2day Control Framework of stel zelf gemakkelijk rapportages en analyses op met standaardtemplates. Uiteraard biedt het platform je ook de mogelijkheid om dieper in de data te duiken om meer inzicht te krijgen in loonkosten en andere arbeid gerelateerde trends.

Tip 5: Stroomlijn communicatie met omliggende afdelingen

Als salarisadministrateur ben je een spin in het web tussen HR en de Financiële administratie. Buiten het gebruik van gedegen software is goede communicatie daarom een must voor efficiënte salarisadministratie. Voorkom onduidelijkheden of vertragingen in het loonadministratieproces door procedures en richtlijnen af te stemmen met HR en Finance.

Beschikt jouw organisatie niet over (voldoende) kennis en vaardigheden, is hij te complex is of juist wat kleiner waardoor je over risicospreiding moet gaan nadenken? Dan kun je ook outsourcing van de salarisadministratie overwegen. De salaris specialisten van Merces nemen dan geheel of gedeeltelijk de loonadministratie van je over. Dat betekent niet alleen een zorg minder voor jou, maar ook meer tijd voor andere aandachtsgebieden in je bedrijfsvoering.

Meer weten?

Ben je benieuwd wat Merces kan betekenen voor het efficiënt inrichten en uitvoeren van de salarisadministratie van jouw organisatie? Neem dan contact met ons op!

Over Roy

Als Manager BPO & Customer Service weet Roy als geen ander voor welke uitdagingen organisaties staan als het aankomt op salarisadministratie. Hij is actief betrokken bij payroll-gerelateerde taken en werkzaamheden voor organisaties die hun personeels- en salarisadministratie aan Merces hebben uitbesteed. Het ondersteunen van deze organisaties is iets wat hij dan ook het liefste oppakt.

Ziek zijn kopje koffie

HR uitdagingen in een alsmaar veranderende werkomgeving

Als HR professional in de zorg of het onderwijs sta je regelmatig voor uitdagingen die van cruciaal belang zijn voor…
Controller voor 1 dag

Controller as a Service

Herken jij ook die momenten waarop jouw organisatie extra financiële expertise nodig heeft, terwijl je uit kostenoverweging ervoor hebt gekozen…
Opinie Hendro

Opinie Hendro Hams

We gaan alweer richting eind januari, dus 2024 is nu echt volop in gang. We kijken verwachtingsvol naar de toekomst…