De softwareoplossingen van onze leveranciers blijven zich ontwikkelen. Zo ben jij altijd verzekerd van de nieuwste updates, toekomstbestendige applicaties en verbeterde functionaliteiten.

Op deze pagina vind je alle ins en outs bij de nieuwe release van HR2day Giraffe. De meest interessante onderdelen uit de release neemt onze collega Erik met je door in de onderstaande video. Meer details weten of de informatie ook nog even nalezen? Die lees je in de samenvatting onder de video, maar ook in de releasenotes op de website van HR2day.

Ben jij ook geïnspireerd geraakt door de nieuwe functies in de HR2day release, maar twijfel je hoe je de volgende stap moet zetten? Merces organiseert op 16 april een inloopochtend! Tijdens deze ochtend op ons kantoor in Elst word je de mogelijkheid geboden om samen met onze HR2day expert in te gaan op de vernieuwde functies in de specifieke context van jouw HR2day-configuratie.

Samenvatting

In deze samenvatting lichten we alle punten van de Giraffe-release kort toe. Meer weten over de genoemde verbeteringen? Kijk dan ook zeker de video waarin Erik de meest interessante updates voor je toelicht. De volledige release notes vind je hier.

Self Service & Workflow

MIC

Indiensttredingsproces toegevoegd aan actiespaneel
Het indiensttredingsproces kon voorheen al gestart worden vanaf het Medewerkerspaneel, maar is nu ook toegevoegd aan het actiespaneel van het MIC.

EIC

Medewerker kan proforma salarisspecificatie voor zichzelf maken
Medewerkers kunnen nu zelf proforma’s maken om direct inzicht te krijgen in de impact van hun wijzigingen op een overzichtelijke salarisspecificatie. Ook biedt deze release speciale procesdefinities voor proforma gebruik, zodat medewerkers wijzigingen kunnen bekijken zonder deze direct door te voeren. Dit alles is gemakkelijk toegankelijk via het Actiespaneel in het EIC.

Verlofaanvragen op volgorde van aanvangsdatum
Voorheen stonden de verlofaanvragen op volgorde van datum van indiening, maar na deze release zullen ze verschijnen op datum van aanvang.

Workflow & Processen

Keuzelijst op numerieke- en datumvelden
In deze release zijn de procesdefinities uitgebreid, zodat je nu niet alleen keuzelijsten kunt gebruiken voor tekstvelden, maar ook voor numerieke- en datumvelden. Dit is uitermate handig wanneer je de keuzemogelijkheden wilt beperken, zoals bijvoorbeeld bij het doorgeven van een nieuwe werktijdfactor. Hierbij kun je nu eenvoudig kiezen uit de door jou opgegeven opties, zoals 1,0000, 0,8000 of 0,6000. Zo wordt het proces nog efficiënter en overzichtelijker voor zowel jou als je medewerkers.

Mergevelden toegevoegd
In Signaleringen is het nu mogelijk om merge-velden te gebruiken voor Nevenwerkzaamheden en Nevenwerkzaamheden.

HR & Talent Management

HR

Verzuim: Casemanager in Verzuimoverzicht
Om meer inzicht in het verzuimoverzicht te bieden is de kolom Casemanager toegevoegd.

Talent management

Surveys
Goed nieuws! De gloednieuwe Surveymodule is nu beschikbaar! Met Surveys in HR2day kun je moeiteloos enquêtes ontwerpen, versturen en analyseren. Creëer jouw enquête met een uitgebreide set vraagtypes, variërend van open vragen tot 5-sterrenvragen, meerkeuzevragen en zelfs smileys. Geef je enquête ook een persoonlijke touch door je eigen huisstijl toe te passen. Zodra je klaar bent, stuur je de enquête eenvoudig naar je medewerkers. Kies ervoor om de enquête vertrouwelijk te maken, waarbij de resultaten veilig versleuteld worden verwerkt. Na het versturen houd je moeiteloos bij hoeveel enquêtes zijn ingevuld en kun je de resultaten overzichtelijk analyseren. Je kunt bestaande enquêtes integreren in het systeem, maar je kunt ook snel aan de slag door bijvoorbeeld vragen uit standaard medewerkerstevredenheidsenquêtes te gebruiken. Zo verzamel je waardevolle feedback van je medewerkers en kun je gericht werken aan verbetering van tevredenheid, behoud en effectiviteit van je team.

Payroll & HR Analytics

Arbeidsrelatie

Defaultwaarde voor contract bep/onbep.tijd bij transitievergoeding
Binnen de parameters kun je nu standaardwaarden instellen voor het veld ‘Contract bep./onbep. tijd’ in arbeidsrelaties. Deze standaardwaarden zijn enkel van toepassing op reguliere arbeidsrelaties. Wanneer je een arbeidsrelatie toevoegt voor een transitievergoeding (via de knop Transitievergoeding toevoegen), wordt automatisch de optie met code B (bepaalde tijd) geselecteerd.

Nieuw is dat je nu ook een specifieke standaardwaarde kunt instellen voor een arbeidsrelatie met transitievergoeding. Voeg simpelweg ‘/T=’ toe aan het parameterveld ‘Default Bep/Onb tijd’, gevolgd door de gewenste standaardwaarde voor een transitievergoeding-arbeidsrelatie.

Bijvoorbeeld, als je ‘O / T=X’ invult, wordt standaard de optie met code ‘O’ geselecteerd voor ‘Contract bep./onbep. tijd’, terwijl bij een transitievergoeding de optie met code ‘X’ wordt geselecteerd. Dit is vooral handig wanneer je voor bepaalde tijd contracten andere opties gebruikt dan de standaardwaarden. Zo kun je nog nauwkeuriger jouw arbeidsrelaties beheren.

Vervolgprocessen

Verzekeringsindicaties op de salarisspecificatie
Net als de contract indicaties kun je nu ook de indicatie werknemersverzekeringen opnemen op de salarisspecificatie. Er is een extra loonstrookveld toegevoegd die je in de Parameters kunt selecteren.

Aan de slag met al deze nieuwe functionaliteiten?

Vaak komt de digitaliseringsopdracht er extra bij, bovenop je eigen werk. Deze taak vraagt grondige functioneel technische kennis van de applicaties en een specifiek vermogen om functionele wensen te vertalen in systeemparameters. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Onze Applicatie Specialisten komen er juist voor uit hun bed!

Behoefte aan meer uitleg?

Ben jij ook geïnspireerd geraakt door de nieuwe functies in de HR2day release, maar twijfel je hoe je de volgende stap moet zetten? Merces op 16 april een inloopochtend! Tijdens deze ochtend op ons kantoor in Elst word je de mogelijkheid geboden om samen met onze HR2day expert in te gaan op de vernieuwde functies in de specifieke context van jouw HR2day-configuratie.