Samenwerking - Finance en salarisadministratie

Geen verschillen meer tussen jouw grootboek- en salarisadministratie!

Training met certificaat Benodigdheden: laptop Eerste startdatum: 27 mei 2024 09:30 - 16:30 €695,- ex. BTW Elst

Algemeen

Journaalposten, loonkostenberekeningen en personeelsbudgetten die over en weer gaan tussen de financiële administratie en salarisadministratie, je kent het wel. Om fouten in de administratie te voorkomen is het belangrijk dat beide afdelingen goed op elkaar zijn afgestemd. Tijdens deze training nemen we de aansluiting tussen de financiële- en salarisadministratie onder de loep en bekijken we hoe de samenwerking geoptimaliseerd kan worden.

Inhoud

  • Het onderscheid tussen loonkosten en balansposten;
  • Het maken van loonjournaalposten;
  • De begrippen kostenplaats en kostendrager;
  • De aansluiting tussen loon- en grootboekadministratie;
  • De aansluiting controleren en corrigeren;
  • Inzicht in de risico’s die je loopt met betrekking tot het inlenen van arbeidskrachten die niet via de loonadministratie lopen;
  • NOW.

Tevens komen tijdens de training de risico’s aan de orde met betrekking tot het ter beschikking stellen van auto’s en de mogelijkheden voor het onbelast vergoeden en verstrekken aan personeel (WKR). Bij de behandeling van de WKR komt ook nog optimaal belonen aan de orde.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is interessant voor Controllers, Hoofden financiële administratie, Hoofden salarisadministratie, Medewerkers financiële administratie, Medewerkers salarisadministratie, Medewerkers boekhoud- en administratiekantoren.

Trainer

Trainer Guido

Roelof van Marrum is sinds 1993 werkzaam in de salarisadministratie. Naast het adviseren van ondernemers en organisaties op het gebied van wet- en regelgeving omtrent arbeid verzorgt hij cursussen, dagtrainingen en lezingen. Met een boeiend enthousiasme vertelt hij over zijn vak en weet ingewikkelde theorie op een duidelijke en toepasbare wijze uit te leggen. Dankzij zijn jarenlange ervaring kent hij veel (praktijk)voorbeelden die hij gebruikt ter ondersteuning van zijn verhaal.

Praktische zaken

Voor het volgen van deze training worden 98 punten toegekend voor het Register Salarisadministratie (RSa) en het Register Payroll Professional (RPP) van het NIRPA.

De lunch wordt verzorgd en we verzoeken je vriendelijk om eventuele allergieën en/of dieetwensen tijdig bij ons door te geven.

De training gaat door bij een minimale aanmelding van 4 deelnemers en om te garanderen dat iedereen goede begeleiding krijgt is de maximale groepsgrootte 8 deelnemers. Na afloop van de training ontvang je een bewijs van deelname.

Aanmelden

Als je geïnteresseerd bent in een training bij Merces, nodigen we je graag uit om je aan te melden door het onderstaande formulier in te vullen. De velden met een * zijn verplichte velden.

Gerelateerde opleidingen

Er zijn nog geen items geplaatst in deze categorie.