Zelf keuzes maken en verantwoordelijkheid dragen over je HR-dossier

Hr-selfservice: eigenaarschap optimaal gefaciliteerd

Uit onderzoek blijkt dat eigenaarschap bij medewerkers motiveert en zorgt voor een positiever zelfbeeld.

Het sluit ook aan bij misschien wel de belangrijke HRM-trend van het moment: het creëren van eigen regie, mogelijkheden tot nemen van verantwoordelijkheid over de eigen (duurzame) inzetbaarheid. De nadruk binnen HR komt steeds meer te liggen op de rol van de werknemer in de organisatie.

Een carrière is net als het inrichten van een huis; je kiest zelf de meubels en de kleuren en maakt het daardoor jouw thuis. Dit geldt ook voor je loopbaan. Zelf keuzes maken en verantwoordelijkheid dragen zorgt voor veel meer tevredenheid en werkplezier. Natuurlijk begint dit bij een sterke visie op dit eigenaarschap en een hiervan afgeleid en helder geformuleerd strategisch HR-beleid.

Stel je daarbij een interactief platform voor met al je persoonlijke gegevens en informatie over je dienstverband. Waar alle HR-processen voor medewerkers en managers worden ondersteund met werkstromen, goedkeuringen en taken en signalen, waarmee je altijd volledig inzicht hebt en nooit het gevoel krijgt van (extra) rompslomp. Daarmee zou je deze beweging extra kracht geven.

Met HR2day Self Service bied je waardevolle HR-processen aan die de betrokkenheid verhogen. Wil je meer weten? Neem dan snel contact met ons op.