Salarisadministratie uitbesteden

Door het uitbesteden van je salarisadministratie kun je direct tijd besparen. Je hoeft je als organisatie niet te verdiepen in de bijpassende wet- en regelgeving die bij salarisadministratie komt kijken. Merces heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het regelen van salarisadministratie. Wij zorgen ervoor dat jij hier niet meer naar om hoeft te kijken. Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van salarisadministratie?

Voor- en nadelen van het uitbesteden van salarisadministratie

Het uitbesteden van salaris- of personeelsadministratie heeft voor- en nadelen ten opzichte van het zelf doen. Hieronder nemen we de voor- en nadelen met je door, maar deze kunnen per organisatie verschillen.

Voordelen

Door je salarisadministratie uit te besteden bespaar je kostbare tijd. Daarnaast is er geen noodzaak om de diepte in te gaan voor wet- en regelgeving. Deze regels veranderen constant, waardoor dit een tijdrovend proces kan zijn. Als je salarisadministratie bij Merces uitbesteed dan ben je verzekerd dat je de benodigde kennis in huis haalt. Daarnaast ben je verzekerd van een correcte salarisadministratie, die loopt als een geoliede machine.

Nadelen

Bij het uitbesteden van de salarisadministratie komen ook een aantal nadelen kijken. Zo geef je een deel van het administratieve proces uit handen. Hierdoor ben je niet altijd even goed op de hoogte van de salarisstromen. Daarnaast is het nog steeds noodzakelijk om tijd te besteden aan salarisadministratie, ook als dit uitbesteed wordt. Er moeten nog steeds urenstaten gecheckt worden, geaccordeerd worden en medewerkers gevraagd worden deze eventueel bij te werken.

Korte- en langetermijnoplossingen

Heb jij hulp nodig bij het uitbesteden van salarisadministratie, advies over het inrichtten van je salarisadministratie of heb je een ander PSA-gerelateerd vraagstuk? Of je nu een structureel vraagstuk hebt voor onze PSA specialisten of een korte termijn oplossing zoekt voor extra ondersteuning, Merces heeft het in huis. Wij werken flexibel in onze aanpak en kunnen gemakkelijk op- of afschalen. Benieuwd naar wat wij te bieden hebben?

Salarisadministratie uitbesteden

Klantsuccessen

Eigenaarschap is één van de drie pijlers waarop wij bij OOZ bouwen aan goed onderwijs. We geven medewerkers de ruimte, maar verwachten ook dat zij verantwoordelijkheid nemen. Ook als het gaat om HR-zaken, zoals het registreren van een verzuimmelding of het doorgeven van een mutatie. Met een goede ondersteuning van Merces hebben wij ons HR2day-platform zo ingericht dat deze het eigenaarschap van eenieder maximaal faciliteert.

Tessa van Belle
, OOZ
PCBO Zuid-Rotterdam logo

Ieder bestuur van een onderwijsorganisatie heeft nu en in de toekomst een uitdaging om te voldoen aan veiligheids- en privacy eisen die aan organisaties worden gesteld. Merces hielp ons het toegangsbeheer binnen ons IT-landschap verder aan te scherpen door het personeelsysteem HR2day te integreren met Microsoft 365 Azure AD. Door deze integratie liggen veiligheidsgevoelige handelingen vast in geautomatiseerde en geborgen workflows. “Het is beter een kleine stap te zetten dan terug te struikelen” was de approach in dit project en dat is mij goed bevallen.

Maarten Munning
, PCBO Rotterdam-Zuid

We hadden de kennis al in huis om het Identity Acces Management in eigen beheer te houden, maar met een stukje maatwerk van Merces konden we hierin een optimalisatieslag aanbrengen zonder dat we daarvoor een abonnementsservice moesten aanschaffen. Merces heeft ons ondersteund door een dataflow te realiseren tussen HR2day en (Azure) Active Directory om gegevens te vergelijken waaruit acties volgen. Vervolgens hebben wij deze bron gebruikt om met onze beschikbare kennis een Power Automate Flow te realiseren om de wijzigingen in Active Directory door te voeren. Door deze automatisering worden de wijziging vanuit HR2day automatisch verwerkt in Active Directory met de betreffende autorisatie. Daarnaast is er ook een koppeling gemaakt tussen HR2day en Dynamics 365 voor het automatisch aanmaken en onderhouden van resources, maar ook van tarieven.

Davy Thomaes
, Moore DRV
Meerderweert

Gedurende onze jarenlange samenwerking met Merces hebben we ervaren hoe betrokken deskundigen meedenken over het vertalen van onze behoeften naar een praktische software inrichting. De op maat gemaakte trainingen sloten daar vervolgens goed op aan, waardoor we beter geïnformeerde stappen kunnen zetten voor de toekomst. Daarnaast is de snelle terugkoppeling bij vragen bijzonder opvallend.

Onze directie heeft alle informatie inzichtelijk in beeld om de juiste beslissingen te kunnen nemen voor onze scholen.

Luc Mintjens - Hoofd bedrijfsvoering
, Meerderweert
Salarisadministratie uitbesteden software

Salarisadministratie software: HR2day

Heb jij hulp nodig bij het uitbesteden van salarisadministratie, advies over het inrichtten van je salarisadministratie of heb je een ander PSA-gerelateerd vraagstuk? Of je nu een structureel vraagstuk hebt voor onze PSA specialisten of een korte termijn oplossing zoekt voor extra ondersteuning, Merces heeft het in huis. Wij werken flexibel in onze aanpak en kunnen gemakkelijk op- of afschalen. Benieuwd naar wat wij te bieden hebben? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

We komen graag met je in contact om de opties te bespreken. Zo helpen we je met HR of Finance advies, implementatie van software en het digitaliseren van jouw organisatie. Tijdelijk wat extra handjes nodig? Onze experts zijn ook op interim basis beschikbaar.

Kennis maken?

Merces biedt een complete oplossing voor jouw HR, Salaris, Finance, IT en Digitalisering. Zo kan jij je concentreren op de zaken die er voor jouw organisatie toe doen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen!