Organisatiecultuur en onboarding

Het aannemen van nieuwe medewerkers/collega’s kost veel tijd, evenals het inwerken van een nieuwe aanwinst voor de organisatie. Wanneer het onboarden niet goed gebeurt, loop je als organisatie het risico dat nieuwe medewerkers niet op hun plek zitten, vertrekken en/of in efficiënt en ineffectief werken.

Een goede onboarding is dus van essentieel belang! Onboarding bestaat uit alle activiteiten die ertoe leiden dat medewerkers vertrouwd raken met hun functie en de organisatiecultuur. In deze tijd waarin er veel meer remote en hybride gewerkt wordt, vraagt het onboarden extra inspanningen. Want hoe leert een nieuwe medewerker vanachter zijn bureau thuis de cultuur van jouw organisatie kennen? Waar moet je allemaal rekening mee houden bij een goede onboarding en hoe pak je dat effectief aan?

Onderwerpen:

  • Wat zijn de succesfactoren voor onboarding van nieuwe collega’s?
  • Hoe bouw je binnen de organisatie een netwerk en vertaal je organisatiedoelen naar persoonlijke doelen?
  • Hoe geef je aandacht op het gebied van structuur, cultuur en de sociale integratie van de functie?
  • Hoe pak je online onboarding van nieuwe collega’s aan; hoe inspireer je en zorg je ervoor dat ze trots zijn deel uit te maken van de organisatie?
  • Hoe creëer jij het gevoel van verbondenheid met de collega’s?
  • Waarom is compliance belangrijk? De regels en wetten waar de medewerker zich aan dient te houden, maar ook de principes, normen en waarden zijn van belang. Hoe gaan collega’s onderling met elkaar om en hoe gaan ze om met klanten en leveranciers?

Na afloop:

Kun je het onboardingsproces goed opzetten binnen jouw organisatie

Weet je hoe je medewerkers snel en goed onderdeel kunt laten uitmaken van jouw organisatie, zowel fysiek als online.

Tijdens de training verdiepen we ons in de theorie, waarna we het koppelen aan individuele leerdoelen en we intensief trainen met eigen casuïstiek.

Praktische zaken

Datum & tijd

20/03/23 van 09:30 tot 16:30

Trainingskosten

€ 695,- (excl. btw).

Locatie

Industrieweg Oost 16 in Elst.

Benodigdheden

De lunch wordt verzorgd en we verzoeken je vriendelijk om eventuele allergieën en/of dieetwensen tijdig bij ons door te geven.

De training gaat door bij een minimale aanmelding van 7 deelnemers en om te garanderen dat iedereen goede begeleiding krijgt is de maximale groepsgrootte 10 deelnemers. Na afloop van de training ontvang je een bewijs van deelname.