Software voor het onderwijs

In de moderne wereld van het onderwijs is software een onmisbaar hulpmiddel geworden. Het stelt onderwijsinstellingen in staat om efficiënter te werken, de dagelijkse bedrijfsvoering te stroomlijnen en de leerervaring te verbeteren. Merces begrijpt het belang van software in het onderwijs en werkt samen met toonaangevende partners om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de unieke administratieve behoeften van onderwijsinstellingen. 

Software in het onderwijs

Voordelen van software in het onderwijs

Het gebruik van software in het onderwijs biedt talloze voordelen. Het stelt onderwijsinstellingen in staat om administratieve taken efficiënter uit te voeren, wat resulteert in tijdsbesparing en verhoogde productiviteit. Met geautomatiseerde processen voor personeelsbezetting, salarisadministratie en planning kunnen onderwijsinstellingen zich richten op hun kernactiviteiten: het leveren van kwalitatief hoogstaand onderwijs.   

Bovendien maakt software het mogelijk om gegevens te verzamelen en te analyseren, waardoor jij waardevolle inzichten krijgt in het rendement op investeringen, personeelsbehoud en verzuim en bedrijfsprocessen. Dit stelt je in staat om geïnformeerde beslissingen te nemen en jouw bedrijfsvoering continu te verbeteren. 

Voorbeelden van software in het onderwijs

Softwareoplossingen in het onderwijs zijn divers en variëren van leerbeheersystemen tot digitale leermiddelen en administratieve tools. Enkele voorbeelden van software die in het onderwijs worden gebruikt, zijn: 

1. Student Informatie Systemen (SIS)

SIS bieden een gestructureerde omgeving voor het beheren van studentgegevens, zoals inschrijving, cijfers en aanwezigheid. Ze zorgen voor een gestructureerde database van studentinformatie. 

2. Financiële administratiesystemen

Deze systemen ondersteunen het beheer van de financiële aspecten van het onderwijs, zoals de begroting, budgetbeheer en boekhouding. Zo is er een duidelijk overzicht van de financiën en krijg je waardevolle inzichten uit de data.

3. HR en PSA software

Software voor personeelsbezetting, salarisadministratie en planning automatiseert repetitieve taken, vermindert administratieve lasten en zorgt voor een efficiënte organisatie. Hier kan Merces jouw organisatie mee helpen!

De mogelijkheden van software voor onderwijs

Software voor het onderwijs biedt een breed scala aan mogelijkheden om onderwijsinstellingen te ondersteunen. Enkele belangrijke mogelijkheden zijn: 

  • Gegevensgestuurde besluitvorming: software biedt de mogelijkheid om gegevens te verzamelen en te analyseren, waardoor onderwijsinstellingen inzicht krijgen in de prestaties van studenten, het rendement op investeringen en andere belangrijke indicatoren. 
  • Nauwkeurigheid: administratieve software zorgt voor nauwkeurige en gestroomlijnde invoer van gegevens. Door documentatie digitaal af te handelen verminder je de kans op fouten of het foutief uitlezen van bestaande gegevens.
  • Efficiëntere administratieve processen: door het automatiseren van administratieve taken zoals roosterplanning, personeelsbeheer en salarisadministratie kunnen onderwijsinstellingen hun tijd en middelen optimaliseren. 
Software in het onderwijs mogelijkheden

Klantsuccessen

Eigenaarschap is één van de drie pijlers waarop wij bij OOZ bouwen aan goed onderwijs. We geven medewerkers de ruimte, maar verwachten ook dat zij verantwoordelijkheid nemen. Ook als het gaat om HR-zaken, zoals het registreren van een verzuimmelding of het doorgeven van een mutatie. Met een goede ondersteuning van Merces hebben wij ons HR2day-platform zo ingericht dat deze het eigenaarschap van eenieder maximaal faciliteert.

Tessa van Belle
, OOZ
PCBO Zuid-Rotterdam logo

Ieder bestuur van een onderwijsorganisatie heeft nu en in de toekomst een uitdaging om te voldoen aan veiligheids- en privacy eisen die aan organisaties worden gesteld. Merces hielp ons het toegangsbeheer binnen ons IT-landschap verder aan te scherpen door het personeelsysteem HR2day te integreren met Microsoft 365 Azure AD. Door deze integratie liggen veiligheidsgevoelige handelingen vast in geautomatiseerde en geborgen workflows. “Het is beter een kleine stap te zetten dan terug te struikelen” was de approach in dit project en dat is mij goed bevallen.

Maarten Munning
, PCBO Rotterdam-Zuid

We hadden de kennis al in huis om het Identity Acces Management in eigen beheer te houden, maar met een stukje maatwerk van Merces konden we hierin een optimalisatieslag aanbrengen zonder dat we daarvoor een abonnementsservice moesten aanschaffen. Merces heeft ons ondersteund door een dataflow te realiseren tussen HR2day en (Azure) Active Directory om gegevens te vergelijken waaruit acties volgen. Vervolgens hebben wij deze bron gebruikt om met onze beschikbare kennis een Power Automate Flow te realiseren om de wijzigingen in Active Directory door te voeren. Door deze automatisering worden de wijziging vanuit HR2day automatisch verwerkt in Active Directory met de betreffende autorisatie. Daarnaast is er ook een koppeling gemaakt tussen HR2day en Dynamics 365 voor het automatisch aanmaken en onderhouden van resources, maar ook van tarieven.

Davy Thomaes
, Moore DRV
Meerderweert

Gedurende onze jarenlange samenwerking met Merces hebben we ervaren hoe betrokken deskundigen meedenken over het vertalen van onze behoeften naar een praktische software inrichting. De op maat gemaakte trainingen sloten daar vervolgens goed op aan, waardoor we beter geïnformeerde stappen kunnen zetten voor de toekomst. Daarnaast is de snelle terugkoppeling bij vragen bijzonder opvallend.

Onze directie heeft alle informatie inzichtelijk in beeld om de juiste beslissingen te kunnen nemen voor onze scholen.

Luc Mintjens - Hoofd bedrijfsvoering
, Meerderweert
Softwareoplossingen onderwijs

Softwareoplossingen op maat

Bij Merces begrijpen we dat software voor het onderwijs een essentieel onderdeel is van het efficiënt runnen van een onderwijsinstelling. We werken samen met gerenommeerde partners die gespecialiseerd zijn in het leveren van op maat gemaakte softwareoplossingen voor de administratieve kant van het onderwijs. 

Ontdek hoe onze partners jouw onderwijsinstelling kunnen helpen met geavanceerde softwareoplossingen voor personeelsbezetting, salarisadministratie, planning en meer. Met Merces en onze partners kun jij profiteren van de voordelen van software in het onderwijs, terwijl jij je concentreert op jouw kerntaak: het bieden van hoogwaardig onderwijs. 

Het gebruik van apps in het onderwijs

Om digitalisering in het onderwijs te bevorderen worden er steeds vaker apps toegepast bij onderwijsinstellingen. Deze apps verrijken én vergemakkelijken het administratieproces. Of je nu onderweg bent of niet op je vast werkplek terecht kan, onze softwarepartners maken het mogelijk om verschillende taken eenvoudig via de app op te pakken of in te voeren. Denk aan docenten die een seintje krijgen op hun telefoon als ze bepaalde gegevens moeten invullen of uren die gemakkelijk en snel geregistreerd kunnen worden vanuit ieder lokaal of vestiging.

De voordelen van digitaal onderwijs

Digitaal onderwijs heeft veel voordelen. Voor zowel de leerlingen, de docenten en onderwijs in het algemeen. Zo zorgt digitaal onderwijs – of een hybride vorm van onderwijs – ervoor dat gepersonaliseerd onderwijs mogelijk wordt gemaakt en dat lessen altijd en overal gevolgd kunnen worden. Het zorgt voor een directe tijdswinst en je hebt de optie om onderwijs leuker te maken door het grote aanbod aan mogelijkheden!

De nadelen van digitaal onderwijs

Digitaal onderwijs kent ook een aantal nadelen. Lang niet alle scholen of docenten zijn voorbereid op het gebruik van gedigitaliseerd of hybride onderwijs. Er is een gebrek aan digitale deskundigheid en de visie over de integratie van digitaal onderwijs is uiteenlopend.

Merces helpt bij digitalisering onderwijs!

Bij Merces begrijpen we de uitdagingen en kansen die digitalisering in het onderwijs met zich meebrengt. Onze gespecialiseerde oplossingen op het gebied van HR, Salaris en Finance helpen onderwijsinstellingen om optimaal te profiteren van de mogelijkheden die digitalisering biedt. Samen zorgen we voor een succesvolle implementatie en integratie van technologieën die het onderwijs naar een hoger niveau tillen. 

Verken onze op maat gemaakte oplossingen en ontdek hoe Merces jouw onderwijsinstelling kan ondersteunen bij de digitalisering van het onderwijs. We spreken graag de mogelijkheden met je door! 

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

We komen graag met je in contact om de opties te bespreken. Zo helpen we je met HR of Finance advies, implementatie van software en het digitaliseren van jouw organisatie. Tijdelijk wat extra handjes nodig? Onze experts zijn ook op interim basis beschikbaar.

Kennis maken?

Merces biedt een complete oplossing voor jouw HR, Salaris, Finance, IT en Digitalisering. Zo kan jij je concentreren op de zaken die er voor jouw organisatie toe doen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen!