Zullen we ‘daten’?

Laat ik vooropstellen dat ik geen ervaring heb met ‘online daten’. In ‘mijn tijd’, en dan heb ik het over iets meer dan 40 jaar geleden, was ‘online daten’ nog helemaal niet uitgevonden. Het woord online bestond nog geeneens. Je noemde het toen ‘een afspraakje’. Je werd via familie of vrienden geattendeerd op iemand die potentieel een goede levenspartner zou kunnen worden of je had een klik met iemand in de disco. Na misschien wat aanmoedigingen durfde je uiteindelijk concreet een afspraak (de ‘date’) te maken om elkaar voor de eerste keer ‘face to face’ te ontmoeten. Vaak was die eerste ontmoeting ongemakkelijk. Je was zenuwachtig en had geen idee waar je het over zou moeten hebben. Het enige wat je van de ander wist had je vernomen van je familie en vrienden, maar of die juist en volledig was? Zo’n gesprek kon dan zeer ongemakkelijk verlopen.

Er is natuurlijk niets mis met de klassieke zoektocht naar een partner, maar met het huidige digitale tijdperk zijn er andere mogelijkheden. Zo kan een partnerzoekende zich aanmelden op een datingsite en een profiel aanmaken. In dat profiel vermeld jij je interesses, maar je vermeldt vooral ook naar wat voor persoon je op zoek bent. Het liefst wat overlap in jouw interesses, maar ook aanvullende. Je doel is een ‘perfect fit’ te vinden om een langdurige relatie aan te gaan. Voordat je een afspraakje maakt, heb je natuurlijk al op Facebook, Instagram en LinkedIn gezocht naar meer achtergrondinformatie van je eventuele aanstaande partner. Je wilt tenslotte goed voorbereid naar je ‘first date’. Pas na elkaar voor de eerste keer gezien en gesproken te hebben krijg je een beter beeld van elkaar. Zelfs al in de eerste afspraak wordt vaak duidelijk of er een klik is en wordt er mogelijk een vervolgafspraak gepland.

Wij van Merces houden ook van ‘daten’. Ongetwijfeld heb je onze website al eens bezocht, of kennen we elkaar misschien al. Bij ons hoef je geen profielen in te vullen om te ‘daten’. Neem maar gewoon contact met ons op (voor een eerste ‘date’) en maak met ons een afspraak voor M-matching. Onze voorkeur is om elkaar persoonlijk te ontmoeten, maar tijdens de belemmeringen vanwege de coronamaatregelen is een ‘face to face’ afspraak via videobellen ook mogelijk. We verkennen dan samen de mogelijkheid om tot de ‘perfect fit’ te komen. Durft u onze M-matching aan?