Op het moment dat je maatwerk levert, zie je dat mensen gaan groeien

HR in 2030

Er wordt in het onderwijs steeds meer maatwerk geleverd voor de leerling. Maar ook voor de leraar. Hoe kijkt Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle aan tegen de ontwikkelingen van HR binnen het onderwijs? HR2day vroeg het aan deze prachtige onderwijsinstelling uit het klantenbestand van Merces. Elly de Lange, directeur HR en Organisatieontwikkeling bij Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle, signaleert dat het onderwijs zich steeds meer zal gaan richten op het individu.

“Ik vind het een taak van HR dat de medewerkers die voor de klas staan, goed zijn uitgerust om onderwijs te kunnen geven.” zegt De Lange. “Leraren zijn verantwoordelijk voor de invulling van het onderwijs. Wij moeten kijken wat ze nodig hebben en ze daarin faciliteren. HR werkt als de motor die de organisatie in beweging houdt. We moeten het samen doen.”

Verwacht je dat het hybride werken blijvend zal zijn?
“Wat mij betreft wel!” zegt de Lange. “Deze situatie heeft er in ieder geval aan bijgedragen dat de focus op de mens toeneemt. Het wordt steeds belangrijker dat je leerlingen en leraren laat doen waar ze goed in zijn. Op het moment dat je maatwerk vanuit HR levert, zie je dat mensen gaan groeien. En dat is wat je als HR wil faciliteren. Als je de ander laat groeien, dan groei jij ook.”

Lees het volledige interview met Elly de Lange en haar visie op de toekomst van HR in de whitepaper ‘HR in 2030’ van HR2day!