Hun houvast, hun veilige haven, hun toekomst.

Het beste onderwijs voor ieder kind

Kijkend naar de tv-beelden uit Oekraïne viel mijn oog op de hoeveelheid kinderen die op de vlucht zijn gegaan. Met in de ene hand een knuffel en in de andere hand de hand van zijn/haar moeder.
Alles achterlatend: huis en haard, familie, vriendjes en vriendinnetjes, sportactiviteiten maar last-but-not-least ook hun school.

Ja, hun school. Hun houvast, hun veilige haven, hun toekomst. Omdat wij vinden dat ieder kind het beste onderwijs moet krijgen kwam direct bij mij het idee op om iets voor hun te doen. Ieder kind heeft recht op een fijne en veilige omgeving waar het ook naar school toe kan, maar door verschrikkelijke omstandigheden in zijn/haar vaderland is dit nu niet mogelijk.

Het leek mij een mooi idee om hulp dicht bij huis te bieden en iets tastbaars aan de kinderen te geven – iets functioneels (schoolpakketjes bijvoorbeeld). Onze algemeen directeur Hendro reageerde meteen positief en ondersteunde het initiatief met 100%. Daaropvolgend heb ik contact opgenomen met twee gemeenten in de buurt van ons kantoor.

Gemeente Lingewaard (in de persoon van Peter Maters) reageerde enthousiast en kwam op 25 april met de vraag of Merces iets kon betekenen in hun vraag om 40 ontvangstpakketjes – voorzien van potloden, pennen, schetsboekje, schriftjes etc. – te verzorgen. Op maandag 2 mei heb ik namens Merces 40 kleurrijke pakketjes mogen afleveren op het gemeentehuis van de gemeente Lingewaard in Bemmel. De komende weken zullen de pakketjes door medewerkers van de Gemeente Lingewaard uitgereikt worden aan vluchtelingenkinderen. Hopelijk draagt dit pakketje bij aan een wat vrolijk gekleurd verblijf. Ik werd er in ieder geval wel vrolijk van om dit namens Merces te mogen doen.