Want wat is er nu leuker dan samen spelen?

De zandbak van kantoor

Een tijdje geleden was ik aan het scrollen over mijn LinkedIn tijdlijn. Daar zag ik een opmerking voorbijkomen, die een tijdje in mijn hoofd is blijven hangen. Mijn oog viel op een blog van een familielid. Zij heeft een dochtertje van 2,5 jaar. Zij vroeg of mama op kantoor ook in de zandbak gaat spelen? Een logische vraag voor een kind van die leeftijd als je het mij vraagt. Haar leventje bestaat vooral uit leren door spelen, spelen en nog eens spelen. Waarom zou het dan voor de volwassenen anders zijn? Je gaat immers niet voor niets zo vaak naar het werk, dus moet het daar wel leuk zijn. Toch? Op de speelzaal of opvang is er van alles te doen voor zo’n jong kind. Spelen in de zandbak, met poppen, met autootjes, kleuren en kleien. Zoveel leuke dingen, zoveel keuze. Zo vaak als je maar wilt je lievelingsactiviteit of juist iets totaal anders wat je misschien nog niet kent en waar je nog wat van kan leren.

Waarom is die opmerking dan in mijn hoofd blijven hangen? Want kinderopvang en kantoor is eigenlijk niet met elkaar te vergelijken. Maar toch zie ik overeenkomsten. Op kantoor noemen we het alleen niet meer spelen, maar werkzaamheden. Neem eens even de tijd om rond te kijken op kantoor, het is soms een grote kleuterschool. Bureaus gegroepeerd bij elkaar met collega’s die aan hetzelfde werk(je) bezig zijn. De leidinggevende die als een juf meekijkt of ze nog ergens bij kan helpen, iets moet corrigeren of aan wie je vragen stelt. Er is ook altijd wel een collega die de lolbroek aan heeft. Die de aandacht weet te trekken. Of een rustige medewerker die graag geconcentreerd zit te werken. Al die medewerkers hebben allemaal verschillende taken die ze leuk vinden om te doen. P&O is bezig met de juiste poppetjes op de juiste plek te zetten, financiën moet binnen de lijntjes kleuren met al het geld; als er ergens een verschil is ontstaan in de salaris of financiële administratie moet er gepuzzeld worden om dit te corrigeren. Bij sommige problemen moet er diep gegraven worden om de oplossing te vinden.

Door die blog op LinkedIn ben ik eens gaan rondkijken op ons Merces-kantoor. Het zal je niet verbazen, maar ik zag dezelfde patronen. Sommige collega´s vinden het ontzettend leuk om te graven in een probleem en te zoeken naar de juiste oplossing, zetten de juiste poppetjes op de juiste plek. Terwijl anderen aan het puzzelen zijn om te zorgen dat de salarisverwerking of administratie helemaal klopt. In elke kleuterklas is er wel eens een probleem door wat voor een oorzaak dan ook. Wij houden ervan om deze op te lossen en doen dit ook graag bij u in de organisatie. Is er bij u de bezetting op de financiële of PSA/HR afdeling niet volledig waardoor de puzzel niet op tijd opgelost wordt? Of heeft u een vraagstuk waar u niet uitkomt? Neem dan contact met ons op. Wij puzzelen, graven dan met u mee om de juiste oplossing te vinden. Niet als strenge juffrouw of meester, nee wij spelen graag met u mee. Want wat is er nu leuker dan samen spelen?