Wanneer boekt u bij ons?

De gevaarlijkste weg

Een van de meest gevaarlijke wegen ter wereld is de Sani Pass. Dit is de hoogste bergpas (2.876 meter) in zuidelijk Afrika en ligt tussen Zuid-Afrika en Lesotho. Het is de enige smalle weg daarnaartoe en deze loopt door de Drakensbergen. Scherpe haarspeldbochten wisselen zich af met diepe ravijnen en prachtige vergezichten. Die weg stond al jaren op ‘bucketlist’ van mijn vrouw en ik. Inmiddels hebben we deze wens kunnen afstrepen. Hoe ik dat georganiseerd heb vertel ik graag later. Eerst even wat meer over hoe we überhaupt in dat deel van de wereld terecht zijn gekomen.
In 2005 besloten mijn vrouw en ik om samen met vrienden een reis naar Zuid-Afrika te plannen. Dit land trok al jaren onze interesse en eindelijk hadden we de knoop doorgehakt. Nu houden wij niet van massaal en supergeorganiseerd, maar van kleinschalig en flexibel reizen. We hebben een vriend die een reisbureau had met reizen naar die regio. Logisch dat we daarom hem hebben gevraagd om voor ons een reis uit te werken. Mooie bijkomstigheid: hij kon als privégids met ons meegaan. Het reisvoorstel was aantrekkelijk en zodoende gingen we in maart 2006 voor het eerst ‘op safari’. De reis beviel zo goed dat we twee jaar later naar het noorden van Botswana gingen. Ook die reis werd door onze vriend georganiseerd en ook toen is hij als privégids meegegaan. Wat een geweldige ervaringen waren dat!

Nu vele jaren later zijn wij al meer dan tien keer naar zuidelijk Afrika op vakantie geweest. Naar mate de ervaring toenam zijn we eigenlijk een steeds groter deel van de organisatie zelf gaan doen. Tegenwoordig doe ik zelfs de volledige reisvoorbereiding, zoals planning, vluchten boeken, lodges boeken en een 4×4 huren. In principe rijden we inmiddels ook zelf onze safari’s, maar tijdens onze vakanties boeken we ook enkele keren safari’s bij een gespecialiseerde organisatie met een ranger. Want eerlijk=eerlijk, een gekwalificeerde gids neemt je mee naar plekken, die we zelf nooit zouden vinden. Ze hebben daarbij een enorme kennis van de specifieke flora en fauna in dat deel van de wereld. Dat lees je niet in de reisboeken die beschikbaar zijn over die regio.
De laatste keer in 2018 was het eindelijk zover, dat een dag naar de Sani Pass in ons programma paste. Onze wens ging eindelijk in vervulling. Omdat dit een van de gevaarlijkste wegen is, besloten we maar om niet zelf te gaan rijden maar de dagtrip te boeken bij een betrouwbare organisatie met een gids/chauffeur. Een specialist uit de regio, die de weg kent en de gevaren weet. Maar ook begrijpt waar hij moet stoppen om zijn klant te laten genieten van de mooiste uitzichtpunten. Dat was een goed besluit. We hoefden ons nergens zorgen om te maken en door onze gids/chauffeur hadden we een geweldige dagtrip.

Ik vind het prettig om zelf mijn vakanties te organiseren, maar maak ook regelmatig gebruik van een ranger, gids of organisatie. Zo weet ik dat ik het optimale uit mijn vakantie haal. Wanneer ik er over nadenk is het regelen van mijn vrijetijdsbesteding eigenlijk heel goed vergelijkbaar met hoe wij bij Merces de markt bedienen. Onze visie is namelijk: Doe vooral datgene zelf waar je goed in bent en schakel ons in als je even – of wat langere tijd – ondersteuning nodig hebt.
Wist je overigens dat het woord safari uit het Swahili komt en ‘lange reis’ betekent? Of u nu een ‘safari’ of een dagtrip zoekt, wij delen onze kennis graag en brengen uw organisatie met plezier op ‘grote hoogte’!


Wanneer boekt u bij ons?