Digitalisering in het onderwijs

Welkom bij Merces – dé specialist in HR, Salaris en Finance in de onderwijssector. Wij begrijpen de groeiende impact van digitalisering in het onderwijs en helpen onderwijsinstellingen bij het omarmen van deze ontwikkeling. Ontdek hoe digitalisering het onderwijs transformeert en welke voordelen het kan bieden voor jouw administratieafdeling.

Wat is digitalisering onderwijs

Wat is digitalisering in het onderwijs?

Digitalisering in het onderwijs betekent voor ons het versimpelen en versnellen van administratieve processen. Met behulp van de nieuwste technologie worden de processen binnen jouw organisatie zo ingericht dat het zorgt voor tijdbesparing, het verminderen van fouten en beter inzicht in gegevens.

Digitalisering van het onderwijs brengt vele mogelijkheden met zich mee, waar we je graag meer over vertellen.

De voordelen van digitalisering

1. Efficiënte administratie

Digitalisering helpt onderwijsinstellingen om administratieve processen efficiënter te maken. Denk aan digitale leerling informatiesystemen, elektronische leeromgevingen en geautomatiseerde rapportage- en evaluatietools. Dit bespaart tijd en middelen, waardoor docenten zich meer kunnen richten op hun kernactiviteit: het organiseren van kwalitatief hoogwaardig onderwijs.

3. Kostenbesparend

Door gebruik te maken van efficiënte systemen worden – vaak oudere processen – overbodig en vermindert het deze dure en tijdrovende werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat moderne onderwijsinstellingen kosten kunnen besparen. Door documentatie digitaal af te handelen verminder je ook de kans op fouten of het foutief uitlezen van ingevulde formulieren. 

2. Data-uitwisseling

We zorgen altijd voor de juiste koppeling tussen jouw software en derden. Door data slim in te zetten kunnen we processen automatiseren en optimaliseren we de gegevensuitwisseling voor bijvoorbeeld je tijdregistratie en planning. De experts van Merces begrijpen het belang van veilige en efficiënte data-uitwisseling. Daarnaast zorgt deze data-uitwisseling ervoor dat waardevolle data gekoppeld wordt en makkelijk uit te lezen is.

4. Personeelsbehoud

Door het digitaliseren van jouw werkomgeving houden docenten meer tijd over voor kerntaken. Hierdoor voelen ze zich gewaardeerd en ondersteund. Dit draagt direct bij aan de professionele groei van de docenten, wat ten goede komt van de kwaliteit van het onderwijs.

De snelle digitale ontwikkeling

In de afgelopen jaren hebben administratieve afdelingen veel ontwikkelingen meegemaakt. Voor scholen geldt dit net zo goed, al zijn backofficesystemen een lange tijd achtergebleven en hierdoor verouderd geraakt. Dit zorgt ervoor dat de administratieve afdelingen van onderwijsorganisaties vaak niet zo doelmatig werken als dat zou kunnen. Dit is niet alleen inefficiënt, maar zorgt ook voor een hogere kostenpost dan nodig is. Onze applicatie specialisten helpen graag om jouw organisatie naar nieuwe hoogtes te brengen door een digitaliseringsplan voor jouw organisatie op te stellen en uit te voeren.

Digitalisering onderwijs

Klantsuccessen

Eigenaarschap is één van de drie pijlers waarop wij bij OOZ bouwen aan goed onderwijs. We geven medewerkers de ruimte, maar verwachten ook dat zij verantwoordelijkheid nemen. Ook als het gaat om HR-zaken, zoals het registreren van een verzuimmelding of het doorgeven van een mutatie. Met een goede ondersteuning van Merces hebben wij ons HR2day-platform zo ingericht dat deze het eigenaarschap van eenieder maximaal faciliteert.

Tessa van Belle
, OOZ

Ieder bestuur van een onderwijsorganisatie heeft nu en in de toekomst een uitdaging om te voldoen aan veiligheids- en privacy eisen die aan organisaties worden gesteld. Merces hielp ons het toegangsbeheer binnen ons IT-landschap verder aan te scherpen door het personeelsysteem HR2day te integreren met Microsoft 365 Azure AD. Door deze integratie liggen veiligheidsgevoelige handelingen vast in geautomatiseerde en geborgen workflows. “Het is beter een kleine stap te zetten dan terug te struikelen” was de approach in dit project en dat is mij goed bevallen.

Maarten Munning
, PCBO Rotterdam-Zuid

We hadden de kennis al in huis om het Identity Acces Management in eigen beheer te houden, maar met een stukje maatwerk van Merces konden we hierin een optimalisatieslag aanbrengen zonder dat we daarvoor een abonnementsservice moesten aanschaffen. Merces heeft ons ondersteund door een dataflow te realiseren tussen HR2day en (Azure) Active Directory om gegevens te vergelijken waaruit acties volgen. Vervolgens hebben wij deze bron gebruikt om met onze beschikbare kennis een Power Automate Flow te realiseren om de wijzigingen in Active Directory door te voeren. Door deze automatisering worden de wijziging vanuit HR2day automatisch verwerkt in Active Directory met de betreffende autorisatie. Daarnaast is er ook een koppeling gemaakt tussen HR2day en Dynamics 365 voor het automatisch aanmaken en onderhouden van resources, maar ook van tarieven.

Davy Thomaes
, Moore DRV
Meerderweert

Gedurende onze jarenlange samenwerking met Merces hebben we ervaren hoe betrokken deskundigen meedenken over het vertalen van onze behoeften naar een praktische software inrichting. De op maat gemaakte trainingen sloten daar vervolgens goed op aan, waardoor we beter geïnformeerde stappen kunnen zetten voor de toekomst. Daarnaast is de snelle terugkoppeling bij vragen bijzonder opvallend.

Onze directie heeft alle informatie inzichtelijk in beeld om de juiste beslissingen te kunnen nemen voor onze scholen.

Luc Mintjens - Hoofd bedrijfsvoering
, Meerderweert
Apps onderwijs digitalisering

Het gebruik van apps in het onderwijs

Om digitalisering in het onderwijs te bevorderen worden er steeds vaker apps toegepast bij onderwijsinstellingen. Deze apps verrijken én vergemakkelijken het administratieproces. Of je nu onderweg bent of niet op je vast werkplek terecht kan, onze softwarepartners maken het mogelijk om verschillende taken eenvoudig via de app op te pakken of in te voeren. Denk aan docenten die een seintje krijgen op hun telefoon als ze bepaalde gegevens moeten invullen of uren die gemakkelijk en snel geregistreerd kunnen worden vanuit ieder lokaal of vestiging.

Het gebruik van apps in het onderwijs

Om digitalisering in het onderwijs te bevorderen worden er steeds vaker apps toegepast bij onderwijsinstellingen. Deze apps verrijken én vergemakkelijken het administratieproces. Of je nu onderweg bent of niet op je vast werkplek terecht kan, onze softwarepartners maken het mogelijk om verschillende taken eenvoudig via de app op te pakken of in te voeren. Denk aan docenten die een seintje krijgen op hun telefoon als ze bepaalde gegevens moeten invullen of uren die gemakkelijk en snel geregistreerd kunnen worden vanuit ieder lokaal of vestiging.

De voordelen van digitaal onderwijs

Digitaal onderwijs heeft veel voordelen. Voor zowel de leerlingen, de docenten en onderwijs in het algemeen. Zo zorgt digitaal onderwijs – of een hybride vorm van onderwijs – ervoor dat gepersonaliseerd onderwijs mogelijk wordt gemaakt en dat lessen altijd en overal gevolgd kunnen worden. Het zorgt voor een directe tijdswinst en je hebt de optie om onderwijs leuker te maken door het grote aanbod aan mogelijkheden!

De nadelen van digitaal onderwijs

Digitaal onderwijs kent ook een aantal nadelen. Lang niet alle scholen of docenten zijn voorbereid op het gebruik van gedigitaliseerd of hybride onderwijs. Er is een gebrek aan digitale deskundigheid en de visie over de integratie van digitaal onderwijs is uiteenlopend.

Merces helpt bij digitalisering onderwijs!

Bij Merces begrijpen we de uitdagingen en kansen die digitalisering in het onderwijs met zich meebrengt. Onze gespecialiseerde oplossingen op het gebied van HR, Salaris en Finance helpen onderwijsinstellingen om optimaal te profiteren van de mogelijkheden die digitalisering biedt. Samen zorgen we voor een succesvolle implementatie en integratie van technologieën die het onderwijs naar een hoger niveau tillen. 

Verken onze op maat gemaakte oplossingen en ontdek hoe Merces jouw onderwijsinstelling kan ondersteunen bij de digitalisering van het onderwijs. We spreken graag de mogelijkheden met je door! 

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

We komen graag met je in contact om de opties te bespreken. Zo helpen we je met HR of Finance advies, implementatie van software en het digitaliseren van jouw organisatie. Tijdelijk wat extra handjes nodig? Onze experts zijn ook op interim basis beschikbaar.

Kennis maken?

Merces biedt een complete oplossing voor jouw HR, Salaris, Finance, IT en Digitalisering. Zo kan jij je concentreren op de zaken die er voor jouw organisatie toe doen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen!