Digitale transformatie header

Bij Merces begrijpen wij de kracht van digitale transformatie als geen ander. In een snel veranderend landschap is het belangrijk technologie te omarmen. Wij zijn als digitaal transformatie consultant gericht op het begeleiden van jouw organisatie. Door onze digitale transformatiediensten zorgen wij voor een innovatieve en efficiëntie werkwijze binnen jouw organisatie.

Als pioniers met meer dan twee decennia ervaring bieden we niet alleen inzicht in wat digitale transformatie inhoudt, maar ook hoe we jouw HR en Finance een boost kunnen geven door middel van digitalisering. Onze experts staan klaar om jouw organisatie verder te helpen

Digitale transformatie consultancy

Wat is digitale transformatie?

Wanneer bedrijfsprocessen opnieuw bekeken en ingericht worden met behulp van technologie spreken we van een digitale transformatie. Door digitale technologieën te verweven in de bedrijfs- en administratieve processen helpt het bedrijven efficiënter te worden, te groeien en concurrentievoordeel te behalen. Het is een cruciale stap voor organisaties om zich aan te passen aan de steeds veranderende zakelijke omgeving.

Wat doet een digitale transformatie consultant?

Een digitale transformatie consultant is een deskundige die organisaties begeleidt bij het digitaliseringsproces. Bij Merces begrijpen we dat elke organisatie unieke uitdagingen heeft. Daarom werken onze consultants nauw met jou samen om op maat gemaakte strategieën te ontwikkelen, processen te optimaliseren en technologieën te implementeren om jouw doelen te bereiken. Tegelijkertijd nemen we het nodige werk ook uit handen, zodat jij je kan focussen op jouw primaire processen.

Digitale transformatie consultant

De voordelen van digitale transformatie

1. Verbeterde efficiëntie

Digitale transformatie stelt organisaties in staat om processen te stroomlijnen en tijdrovende taken te automatiseren. Medewerkers kunnen zich zo concentreren op meer strategische en waardevolle taken. Hierdoor worden processen sneller en kosteneffectiever.

3. Betere beleving

Digitale transformatie stelt jouw organisatie in staat om gepersonaliseerde en naadloze ervaringen te bieden aan je klanten of medewerkers. Oplossingen op maat leiden tot meer tevredenheid en loyaliteit, omdat systemen écht toegepast zijn op wat je klanten of medewerkers nodig hebben.

2. Verhoogde concurrentiekracht

Door technologie te omarmen, kunnen bedrijven flexibeler reageren op marktveranderingen en concurrenten voorblijven. Door nieuwe technologieën te integreren en volop te benutten haal je het meeste uit jouw bedrijfsprocessen.

4. Datagedreven besluitvorming

Met digitale tools haal je waardevolle inzichten uit gegevens. Door deze gegevens te analyseren en te gebruiken voor besluitvorming, kunnen strategische keuzes gemaakt worden op basis van feiten. Beter geïnformeerde én succesvollere zakelijke beslissingen maken dus!

Klantsuccessen

Eigenaarschap is één van de drie pijlers waarop wij bij OOZ bouwen aan goed onderwijs. We geven medewerkers de ruimte, maar verwachten ook dat zij verantwoordelijkheid nemen. Ook als het gaat om HR-zaken, zoals het registreren van een verzuimmelding of het doorgeven van een mutatie. Met een goede ondersteuning van Merces hebben wij ons HR2day-platform zo ingericht dat deze het eigenaarschap van eenieder maximaal faciliteert.

Tessa van Belle
, OOZ
PCBO Zuid-Rotterdam logo

Ieder bestuur van een onderwijsorganisatie heeft nu en in de toekomst een uitdaging om te voldoen aan veiligheids- en privacy eisen die aan organisaties worden gesteld. Merces hielp ons het toegangsbeheer binnen ons IT-landschap verder aan te scherpen door het personeelsysteem HR2day te integreren met Microsoft 365 Azure AD. Door deze integratie liggen veiligheidsgevoelige handelingen vast in geautomatiseerde en geborgen workflows. “Het is beter een kleine stap te zetten dan terug te struikelen” was de approach in dit project en dat is mij goed bevallen.

Maarten Munning
, PCBO Rotterdam-Zuid

We hadden de kennis al in huis om het Identity Acces Management in eigen beheer te houden, maar met een stukje maatwerk van Merces konden we hierin een optimalisatieslag aanbrengen zonder dat we daarvoor een abonnementsservice moesten aanschaffen. Merces heeft ons ondersteund door een dataflow te realiseren tussen HR2day en (Azure) Active Directory om gegevens te vergelijken waaruit acties volgen. Vervolgens hebben wij deze bron gebruikt om met onze beschikbare kennis een Power Automate Flow te realiseren om de wijzigingen in Active Directory door te voeren. Door deze automatisering worden de wijziging vanuit HR2day automatisch verwerkt in Active Directory met de betreffende autorisatie. Daarnaast is er ook een koppeling gemaakt tussen HR2day en Dynamics 365 voor het automatisch aanmaken en onderhouden van resources, maar ook van tarieven.

Davy Thomaes
, Moore DRV
Meerderweert

Gedurende onze jarenlange samenwerking met Merces hebben we ervaren hoe betrokken deskundigen meedenken over het vertalen van onze behoeften naar een praktische software inrichting. De op maat gemaakte trainingen sloten daar vervolgens goed op aan, waardoor we beter geïnformeerde stappen kunnen zetten voor de toekomst. Daarnaast is de snelle terugkoppeling bij vragen bijzonder opvallend.

Onze directie heeft alle informatie inzichtelijk in beeld om de juiste beslissingen te kunnen nemen voor onze scholen.

Luc Mintjens - Hoofd bedrijfsvoering
, Meerderweert
Digitale transformatie vakgebieden

Onze vakgebieden

Bij Merces geloven we in succesvol samenwerken. Door onze goede banden met verschillende softwarepartners maken we altijd systemen en dashboards op maat. Digitale transformatie consultancy bij Merces betekent een Merces specialist bij jou op locatie en het verbeteren van de digitale processen van jouw organisatie. Zo helpen we bij verschillende vakgebieden, zoals:

  • HR en PSA: Optimaliseer jouw HR-processen en administratieve taken.
  • Finance: Verbeter jouw financiële beheer en rapportage.
  • IT & Digitalisering: Maak jouw organisatie klaar voor de toekomst met geavanceerde digitaliseringsoplossingen.

Klaar om jouw organisatie naar het volgende niveau te tillen? Ontdek de mogelijkheden van digitale transformatie met Merces. Neem contact op via onderstaand formulier om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Het gebruik van apps in het onderwijs

Om digitalisering in het onderwijs te bevorderen worden er steeds vaker apps toegepast bij onderwijsinstellingen. Deze apps verrijken én vergemakkelijken het administratieproces. Of je nu onderweg bent of niet op je vast werkplek terecht kan, onze softwarepartners maken het mogelijk om verschillende taken eenvoudig via de app op te pakken of in te voeren. Denk aan docenten die een seintje krijgen op hun telefoon als ze bepaalde gegevens moeten invullen of uren die gemakkelijk en snel geregistreerd kunnen worden vanuit ieder lokaal of vestiging.

De voordelen van digitaal onderwijs

Digitaal onderwijs heeft veel voordelen. Voor zowel de leerlingen, de docenten en onderwijs in het algemeen. Zo zorgt digitaal onderwijs – of een hybride vorm van onderwijs – ervoor dat gepersonaliseerd onderwijs mogelijk wordt gemaakt en dat lessen altijd en overal gevolgd kunnen worden. Het zorgt voor een directe tijdswinst en je hebt de optie om onderwijs leuker te maken door het grote aanbod aan mogelijkheden!

De nadelen van digitaal onderwijs

Digitaal onderwijs kent ook een aantal nadelen. Lang niet alle scholen of docenten zijn voorbereid op het gebruik van gedigitaliseerd of hybride onderwijs. Er is een gebrek aan digitale deskundigheid en de visie over de integratie van digitaal onderwijs is uiteenlopend.

Merces helpt bij digitalisering onderwijs!

Bij Merces begrijpen we de uitdagingen en kansen die digitalisering in het onderwijs met zich meebrengt. Onze gespecialiseerde oplossingen op het gebied van HR, Salaris en Finance helpen onderwijsinstellingen om optimaal te profiteren van de mogelijkheden die digitalisering biedt. Samen zorgen we voor een succesvolle implementatie en integratie van technologieën die het onderwijs naar een hoger niveau tillen. 

Verken onze op maat gemaakte oplossingen en ontdek hoe Merces jouw onderwijsinstelling kan ondersteunen bij de digitalisering van het onderwijs. We spreken graag de mogelijkheden met je door! 

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

We komen graag met je in contact om de opties te bespreken. Zo helpen we je met HR of Finance advies, implementatie van software en het digitaliseren van jouw organisatie. Tijdelijk wat extra handjes nodig? Onze experts zijn ook op interim basis beschikbaar.

Kennismaken?

Merces biedt een complete oplossing voor jouw HR, Salaris, Finance, IT en Digitalisering. Zo kan jij je concentreren op de zaken die er voor jouw organisatie toe doen. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen!